25-7-2021 - Handboogschutters Schloesser en Wijler grijpen zilver.

Wat een succes voor Steve Wijler, ne echte Häörse jong toch,. 

De Limburgse handboogschutters Gabriela Schloesser-Bayardo en Steve Wijler hebben beslag gelegd op het zilver in de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Het is het eerste eremetaal voor Limburg én Nederland in Tokio.

De schutters uit respectievelijk Nuth en Horn wisten in de finale helaas niet af te rekenen met de torenhoge favoriet Zuid-Korea (5-3).

Een geweldige prestatie om het zilver mee naar Limburg te nemen.

PROFICIAT!

Steve wijler Olympisch zilver.JPG


25-7-2021 - Column week 30-2021.

'Snelle jongens' die columnisten van deze site. Zo sprong Arno vorige week in voor Michel omdat hij druk bezig was met het hoogwater. Arno Walraven is volgens schema dan ook de schrijver van de huidige "Column". Veel plezier en een fijne zondag gewenst!


24-7-2021 - Overlijdensbericht.

Maan Schreurs.jpg


23-7-2021 - Goede doelen week 2021.

Goede doelen 2021.JPG


22-7-2021 - De nasleep...

O.a. Roger Theunissen verscheen voor de camera van ML5 over de wateroverlast in Horn. Roger legt wel het een ander duidelijk uit.

Bekijk het filmpje hier.


22-7-2021 - Overlijdensbericht.

Willem Jacobs.jpg


21-7-2021 - Inbraak tijdens hoogwater.

Dinsdag werd bekend dat zowel op de boerderij van de fam. Hamans op Hatenboer alsook bij partyhoeve De Geer is ingebroken tijdens de hoogwaterpiek. Op beide locaties is voor een aanzienlijk bedrag buit gemaakt.
De indringers moeten wel gebruikt gemaakt hebben van een boot gezien de ligging van beide panden en de stand van het water.

Heeft u iets verdachts gezien? Neem dan s.v.p. contact op met de politie. Tel.: 0900 8844 


21-7-2021 - Actie voor Grand café de Boei.

Grand Café de Boei in Asselt, waar Häörder mensen werken, en veel Häörder mensen aan komen voor een natje en een droogje is zwaar getroffen door de watersnoodramp. 

Bij deze vragen ze u of u hun wilt ondersteunen om er weer bovenop te komen.

Actie de Boei.jpg


20-7-2021 - Brief aan inwoners namens burgemeester Schmalschläger.

Onze burgemeester heeft een persoonlijk bericht voor u, de inwoners van gemeente Leudal, naar aanleiding van het hoogwater. Lees de gehele brief hieronder.

Beste inwoner,

De hoeveelheid regen in combinatie met een extreem hoge afvoer van de Maas vanuit België en Frankrijk, zorgde ook in onze gemeente voor veel wateroverlast en schade aan huizen, dieren, landbouw en gewassen. Met man en macht is er alles aan gedaan om de nodige voorzorgsmaatregelen voor onze inwoners te treffen. Om de veiligheid te garanderen hebben we inwoners uit delen van Buggenum, wonend aan De Kemp in Horn en de Broekweg in Haelen moeten evacueren. We betreuren het dat bewoners hun woning binnen enkele uren achter moesten laten.

Om het hoogwater tegen te gaan en dijkdoorbraken te voorkomen hebben vele vrijwilligers, uit onze gemeente maar ook daarbuiten meegeholpen met onder meer het vullen van zandzakken. Ook kregen we heel veel aanbod van mensen in de omgeving en zelfs heel Nederland die hun diensten en materieel beschikbaar stelden. Als burgemeester vond ik het ontroerend om te zien hoeveel gemeenschapszin zo’n situatie losmaakt. Via deze weg wil ik iedereen daar dan ook hartelijk voor danken.

In tijden van crisis heb ik ook mogen ervaren hoeveel mensen op de been zijn om elkaar onderdak te bieden en hun bijdrage te leveren. Van de hulpdiensten (politie, brandweer, defensie), organisaties (waterschap, Rijkswaterstaat, Enexis) particulieren ( o.a. Hendrickx grondwerken) en alle crisisteams (het samenspel tussen ambtenaren en bestuur), die met man en macht (burgers, burgerinitiatieven, dijkwachten, de buitendienst van de gemeente) hebben geprobeerd het hoogwater tegen te houden om erger te voorkomen. Persoonlijk denk ik dat iedereen gedaan heeft wat hij of zij kon doen. Toch is er veel schade, zowel materieel als emotioneel ontstaan, wat gezien het extreme weer helaas onvermijdelijk was. 

Als gemeente hebben we nu ook mogen ervaren hoe belangrijk het is om het water beheersbaar te houden, voor zover dat kan. De inspanningen van Waterschap en samenwerkende partners om de Maas te verruimen en dijken te versterken zijn heel erg belangrijk gebleken. 

Ondanks dat velen hun dagelijkse leven weer oppakken is er veel materiële en emotionele schade ontstaan, die nog lang zal gaan duren. Het element water is, ondanks alle inspanningen en voorzieningen die we genomen hebben, toch onvermijdelijk geweest, zoals bij de Broekweg in Haelen en de Kemp in Horn en delen van Buggenum.

Straks als de Maas zijn natuurlijke weg weer gaat, zal ze heel veel achterlaten, waar onder meer agrariërs helaas nog veel last van gaan hebben. Ik wens iedereen, die direct of indirect met het hoogwater te maken heeft gehad heel veel steun, hulp en sterkte toe.

Désirée Schmalschläger
Burgemeester


19-7-2021 - Informatie hoogwater.

Voor het laatste nieuws van de gemeente omtrent het hoogwater kunt u hier terecht.


18-7-2021 - Column week 29-2021.

De "Column" van deze week is wederom geschreven door Arno Walraven. Gezien de watersnoodramp had Michel de afgelopen dagen, begrijpelijk, geen tijd om een column te schrijven.

Veel plezier.


17-7-2021 - Piek hoogwater nog niet aan ons voorbij!

Volgens de laatste berichten komt de piek in Roermond pas zaterdagmiddag om 17:00u.
De verwachting was eerst dat de pieken veel eerder zouden aankomen. Maar het voorspellen is lastig, zegt dijkgraaf Patrick van der Broeck van het Waterschap Limburg. “Tot dusver hebben we er elke keer wel iets naast gezeten. Dat geeft ook aan hoe moeilijk het is.”

17-7-2021 - 102 jaar!

Mevr. L. Giebels-Delissen mag vandaag 102 kaarsjes uitblazen. 

Daarbij ook de eer dat Mevr. L. Giebels-Delissen bij deze de oudste inwoonster van Horn is die nog geheel zelfstandig in haar eigen appartement woont!

Gefeliciteerd!

 Mevr. L. Giebels-Delissen. 17-07-1919. Dus 102 jaar. Foto via Gonja..JPG

Foto: Via familie.


17-7-2021 - Overlijdensbericht.

Truus Giebels-Naus.jpg


16-7-2021 - Vragen en antwoorden m.b.t. hoogwater.

De gemeente Leudal heeft een speciale pagina gemaakt waar u terecht kunt met uw vragen betreffende het hoogwater.

Klik hier.

Er komt een ongekende hoevelheid water op ons af. Meer dan in 1993 en 1995 en voor wie het nog weet, zelfs meer dan in 1926.
Het wordt spannend of alle middelen die de afgelopen jaren zijn getroffen daadwerkelijk baat hebben om de schade te beperken.


Pagina: 1 2 3 4 5 6 >