Kerkberichten

Op deze pagina worden de kerkberichten geplaatst van de St. Martinus kerk te Horn.

Pastoor C. Dieteren. Burg. Schepenbank 17, 6081 DB Haelen, tel. 591622, bij urgentie 06–12413034.  E-mail: cjdieteren@gmail.com

St. Martinus Parochiecentrum:
Raadhuisplein 7
6085 BD Horn
Tel: 581234
Open: Di - do - vrij van 10:00 t/m 12:00u.
Bank: NL50RABO012340110
contact@martinuskerkhorn.nl
www.martinuskerkhorn.nl

                Kerkberichten. TP Foto..JPG

13 dec - 19 dec 2018:

 

 • Zaterdag 15 dec:
  17.45 u. Eucharistieviering i.s.m. MOV in het teken van Solidaridad.
  Thema: ‘Hoop op een betere wereld’
  Int: voor de koffieboeren in Ghana; om een goede voorbereiding op kerstmis;
  Zang: gemengd koor  
  Lectoren: Antoinette Rooswinkel en Marlie Berghs
  Collect: mw. J. Heijnen          Koster: mw. A. Vermeulen

 

 • Maandag 17 dec: 
  09.00 u. Parochiecentrum 
  Koper poetsen

  16.00 u. Parochiecentrum repetitie Schola

   

 • Dinsdag 18 dec:
  09.00 u. Eucharistieviering
  in de dagkerk

  10.30 u. Dagkerk i.p.v. Woensdag repetitie kerkkoor

           

 • Vrijwilligers kerstbomen:
  Hoewel het Advent is, de tijd van verwachten en uitzien naar de komst van het Kind van Bethlehem, is onze kerk al in de sfeer van Kerstmis. Mede door het onder de aandacht brengen van honderden engeltjes, de verzameling van wijlen mw. Mia Joosten-Janssen uit Haelen, die op een bijzondere wijze staan uitgestald. Een lust voor het oog. Ook zijn inmiddels al diverse kerstgroepen  geplaatst om u in de sfeer te brengen en de aankleding verder uit te breiden. Maar wat is kerstmis zonder kerstbomen. En ook daar is al voor gezorgd. Die zijn deze week op hun plaats gezet door onze vrijwilligers die u op bijgevoegde foto aan het werk ziet. Wilt u alles met eigen ogen komen bekijken, dan bent u van harte welkom vóór en na de vieringen en uiteraard eerste en tweede kerstdag tijdens de kerst-inn in de middag van 13.30 u. – 16.30 u.                                               

                                                    

 • Kerstcommunie / Ziekencommunie Thuis:
  Wilt u met Kerstmis graag de H. Communie ontvangen, maar u bent niet in de gelegenheid om naar de kerk te komen, wegens ziekte b.v. of omdat u slecht ter been bent. Dan kunt u contact opnemen met het parochiecentrum in uw eigen woonplaats. (De openingstijden en het telefoonnummer of e-mailadres staan in de kop van deze kerkberichten.) Geef uw naam en adres door. U kunt zich opgeven tot / met uiterlijk vrijdag 21 december. In Horn wordt de communie gebracht op maandag 24 december tussen 14.00 en 17.00 u. Voor alle parochies geldt: opgave bij parochiecentrum Horn tel: 581234 openingstijden in de kop van deze berichten, of privé bij Mia Graef tel: 856660

                                   

 • Ga mee naar Maria in Lourdes:
  Als er ergens een plaats is waar mensen uit de hele wereld elkaar ontmoeten in geloof, dan is het in Lourdes. Miljoenen pelgrims uit tal van landen trekken elk jaar naar die beroemde grot in Zuid-Frankrijk, waar Maria verscheen. Wij gaan er ook naartoe om die bijzondere sfeer te ervaren en Maria te ontmoeten. Bij de grot van de verschijningen in Lourdes ben je zelden alleen. Toch hebben veel bezoekers dezelfde ervaring: het is alsof Maria er helemaal voor jou is! Ze is één en al oor.
  Je kunt al je vragen, dankbaarheid en intenties bij haar neerleggen.Het is net alsof ze jou persoonlijk aanspreekt, zoals ze meer dan 160 jaar geleden op diezelfde plek ook Bernadette Soubirous aansprak.
  Lourdes was destijds een onbelangrijke plaats in een vergeten stukje van de Franse Pyreneeën. Maar intussen is het stadje uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste bedevaartplekken ter wereld. Miljoenen pelgrims komen er om – net als Bernadette – even bij de grot te staan, tot Maria te bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of om mee toe doen aan een van de dagelijkse vieringen en processies.
  Onze reis: Wie die bijzondere sfeer in Lourdes ook wil ervaren en Maria in de grot wil ontmoeten, kan met ons mee. Daarom gaat onze parochie samen met pastoor Dieteren en kapelaan Lipsch en met overige parochianen uit Cluster KANA, (Buggenum Haelen Horn Nunhem Heibloem Neer en Roggel)hetkomend jaar 2019 van 4 tm 12 september, op bedevaart naar Lourdes. Er zijn twee overnachtingen in Beaune en Nevers. We sluiten als groep aan bij de reis van het Huis voor de Pelgrim. We bezoeken het heiligdom met de grot en de vele kerken, we leiden u rond door de stad, we gaan naar de Pyreneeën en we genieten van het mooie landschap en de lekkere Franse keuken.
  In Lourdes wordt een volledig Nederlandstalig programma aangeboden. Hoogtepunt is de viering aan de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden met soms wel meer dan 25.000 mensen. Daarnaast is Lourdes een gezellige plaats met tientallen winkeltjes en terrasjes. Ook zijn er diverse musea, waar u meer kunt ervaren over de geschiedenis van Lourdes.
  Verblijf:Tijdens ons verblijf in Lourdes logeren we in een uitstekend 3 sterren hotel. De reis er naartoe vindt plaats per bus. 
  Wilt u graag mee? Neem dan contact op met mw. Nancy Smeets Beurik 2a 6085 AD Horn tel: 581519
  Meer concrete informatie kunt u lezen in het kerstnummer van dit blad. Vanaf kerstmis liggen de folders achter in de kerk.                              

   

 • Websites:
  Kent u onze websites al? U kunt er het laatste nieuws betreffende uw parochie lezen. De kerkdiensten en verder belangrijke informatie over b.v.: dopen, kerkberichten, kerkbijdrage, de pagina lief en leed, belangrijke data voor het komende jaar. Contactpersonen en contact. De moeite waard. Hieronder kunt u zien welke websites online zijn: www.lambertuskerkhaelen.nl; www.nunhem.nl; www.martinuskerkhorn.nl; En als extra de site van onze parochiefederatie: www.parochiefederatie.nl aanklikken en van daaruit kunt u ook verder surfen naar de hierboven genoemde sites.