Kerkberichten

Op deze pagina ziet u de berichten van onze parochie St. Martinus.

Hieronder staan de contactgegevens van onze Pastoor en Kapelaan:

Pastoor Patrick Lipsch
Bergerstraat 11, 6086 BL Neer.
E-mail: pastoor@federatiekana.nl 
T
el: 0475-510105. Bij urgentie: 06 54761208.

Kapelaan Rajan Nesaiyan
Schepenbank 17, 6081 DB Haelen.
E
-mail: kapelaan@federatiekana.nl 
Tel: 0475-591622. Bij urgentie
06-47755001. 

 

St. Martinus Parochiecentrum:
Raadhuisplein 7
6085 BD Horn
Tel: 0475-581234
Open: Di - do - vrij van 10:00 t/m 12:00u.
Bank: NL50 RABO 0123 4011 00
horn@federatiekana.nl

                Kerkberichten. TP Foto..JPG

01. mrt t/m 31 mrt. 

 

**Zalig Pasen                                                                                            
Voorzichtig.
Haast nog breekbaar verschijnt overal licht, maar met een kracht die niemand kent, die hoop laat kiemen, tuinen aansterkt, grafstenen opzij rolt.

Alles wijst naar EEN NIEUW BEGIN.

Pastoor Patrick Lipsch, Kapelaan Rajan, kerkbestuur, kerngroepen en alle parochiemedewerkers wensen u allen en allen die u lief en dierbaar zijn van harte een Zalig Pasen toe.

 

** Attentie:
Op de eerste Paasdag, zondag 31 maart a.s. begint de Plechtige Paasviering in Haelen een half uur vroeger dan gebruikelijk, en wel om 10.20 u. a.u.b. aantekenen in uw agenda.

 

** Aanbidding van het Allerheiligste:  De eerstvolgende aanbiddingsavond is op donderdag 07 maart om 19.00 u. in het parochiebureau in Neer. Wij komen samen, o.l.v. de Pastoor of de kapelaan rond het uitgestelde Allerheiligste. Een half uurtje van gebed, zang en overweging. Een moment van stilte, bezinning en verbondenheid in onze jachtige wereld. Aansluitend is er koffie of thee in het parochiecentrum. Iedereen is  van harte welkom

** Solidariteitsmaaltijd:

Mensen die zich aangemeld hebben voor deze bijzondere maaltijd op 08 maart a.s. kunnen ook dit jaar weer proeven van de Indiase maaltijd bij de gezamenlijke solidariteitsmaaltijd, georganiseerd door de MOV-groepen Horn en Haelen. Een Solidariteitsmaaltijd is een maaltijd, waarbij men elkaar ontmoet in de vastentijd. Kapelaan Rajan vertelt over het project in India, Het Pope Francis Home; dit weeshuis heeft hij recent zelf weer bezocht. DATUM Maaltijd: VRIJDAG 8 MAART 2024, vanaf 18.45 u. LOCATIE: BEATRIXZAAL, BERGERWEG 23, HORN. Vanwege de zeer beperkte keukenfaciliteiten vragen we u indien mogelijk zelf bord, mok, glas en bestek mee te nemen.  KOSTEN: 10 Euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis (te voldoen op de avond van de maaltijd).

VERVOER: Indien u aangegeven heeft bij uw aanmelding dat er problemen met vervoer naar Horn zijn. Dan  wordt voor vervoer gezorgd.

 

** Vastenactie 2024: Een thuis voor kinderen!

In 2023 hebben we in onze parochiefederatie ons vol overgave ingezet voor het Pope Francis Home.
Fr. Russel Raj, de verantwoordelijke voor dit huis heeft hiervan het volgende verslag uitgebracht: “Het Pope Francis Home zet zich met hart en ziel in voor
het welzijn van kansarme jongens, met als doel hen een warme en ondersteunende omgeving te bieden waarin zij kunnen groeien en zich ontwikkelen. In het academisch jaar 2022-23 hebben we met trots 27 jongens verwelkomd en ondersteund. In onze familie hebben we een sfeer gecreëerd die leren, groei en algemeen welzijn bevordert. We hebben geïnvesteerd in de verbetering van onze infrastructuur en faciliteiten om de leef- en leerervaring van onze jongens te verbeteren. Dit omvatte comfortabele slaapgelegenheden, studieruimtes en faciliteiten voor de gemeenschappelijke avondmaaltijd, alsook de verbetering van onze keuken. Terwijl we het academisch jaar 2023-24 ingaan, is het Pope Francis Home klaar om 30 jongens te ondersteunen. We blijven toegewijd om een liefdevolle en ondersteunende thuisomgeving te bieden. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun en kijken ernaar uit om samen met u een positieve impact te blijven maken op de levens van deze jonge individuen .’ 

* Hoe kunt u helpen?

Onderstaande geefladder geeft een helder beeld van de kosten die gemaakt zijn om een goede leefomgeving voor de jongens te waarborgen. Uw bijdrage helpt het Pope Francis Home enorm bij het voortzetten van hun belangrijke werk. 

Bedden;           aantal 40, kosten € 4.180     Studietafels:                 aantal 15, kosten           € 1.485

Studiebanken:  aantal 15, kosten €     990    Eettafels en banken:  aantal 10 en 10, kosten € 1.650

Kookgerei:                           kosten  €    715     Bedden- en linnengoed:               kosten            €    858 

Schoolgeld, uniformen en materialen:                                                               kosten           €  2.791, 80  
Maandelijkse uitgaven:         voeding  € 1128,60     elektriciteit:  € 137,50            gas: € 176

* In 2024 is er een planning waarin voorzien wordt in een uitbreiding met de bouw van extra toiletten en de bouw van een wasruimte voor de kleding van de jongens. De vastentijd is van oudsher een tijd van matigen en bezinnen. Een mooie gelegenheid om uw tijd, aandacht en geld te delen met mensen die uw steun goed kunnen gebruiken. Minderen voor een ander dus. Daarom dat uw gaven voor het Pope Francis Home zeer zeker meer dan welkom zijn en ook goed bestemd zullen worden.

** Thuiscommunie voor Pasen.

Over enkele weken is het Pasen. We vieren Christus Verrijzenis, zijn overwinning op de dood. Bent u langdurig thuis, ziek of slecht ter been en is er geen mogelijkheid om in de kerk deel te aan de H. Mis, dan kunt u ook thuis de communie ontvangen. U kunt dat aangeven bij uw eigen parochiecentrum. Tel: 0475 581234. Geopend in Horn op di-do-en vrijdagmorgen tussen 10.00 u. en 12.00 u. of per mail: horn@federatiekana.nl  De Paascommunie wordt gebracht op een van de dagen rond Pasen. Een van de parochiepriesters of een medewerker van de parochie brengt O. L. Heer graag bij u thuis. Wij nemen na aanmelding contact met u op voor een persoonlijke afspraak. A.u.b. Uiterlijk aanvragen vóór vrijdag 22 maart.

 

** Vóóraankondiging: OproepSam’s Kledinginzameling Stichting Mensen in Nood
Dit voorjaar organiseren wij weer zoals elk jaar een inzamelactie, deze keer ten behoeve van verbetering van de kwaliteit en de toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo district, Ethiopië.

Zoals Nelson Mandela ooit zei: “Onderwijs is het machtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen, het biedt toekomst.” Kwalitatief goed onderwijs is dus van groot belang om kinderen te kunnen laten ontsnappen uit de armoedecirkel en te helpen bij het creëren van kansen voor de toekomst.

Met uw hulp in de vorm van een inzamelactie kunnen we op deze manier heel veel mensen en met name kinderen in nood ondersteunen.

De jaarlijkse kledinginzameling voor de Stichting Mensen in Nood is op Dinsdag 23 april a.s. bij de kerk in Haelen van 17.00 tot 19.00 u. U kunt dan weer schone en draagbare kleding- kinderkleding-bad en keukentextiel-beddengoed en goede schoenen(wel gebonden), aanbieden in dichtgebonden vuilniszakken. Dekbedden en kussens kunnen wij niet aannemen. Alvast dank voor uw medewerking. Voor evt. vragen: Door Jacobs-Kouters Tel.0475-564225 Contactpersoon Stg. Mensen in Nood.
Doet u weer mee?  De volgende maand kunt u er meer over lezen.

 

** Bijbelavond: In de maand Maart VERVALT  de maandelijkse Bijbelavond. We zien u graag weer in April op de laatste dinsdag van de maand, 30 april. De locatie staat nu nog niet helemaal vast maar wordt tijdig bekend gemaakt. Graag tot ziens.

 

** Gezamenlijke Doopvoorbereiding in 2024, vindt plaats op dinsdag 12 maart om 20.00 u. in de Credo-parochiezaal Biesstraat 2a te Heythuysen. Attentie: Meld u tijdig aan bij: Jeanine van de Kruijs via e-mail: dopen@federatiekana.nl   Overzicht data:  in 2024: 09 april; 14 mei; 11 juni; 9 juli; 13 augustus; 19 september; 08 oktober; 12 november; 19 december;


** Dekenale Bedevaart 2024

Vóóraankonding: Om alvast in uw agenda te noteren.  De jaarlijkse Dekenale Bedevaart voor alle parochies in ons Dekenaat Thorn is gepland op dinsdag 04 juni a.s.
Binnenkort hoort u er meer over. Reserveer deze dag alvast

 

** Uitnodiging Paasproject 2024.

Na het succes van de opluistering van de Heilige Mis op eerste paasdag 2023 in de St. Martinuskerk in Horn wordt het Paasproject wederom georganiseerd. De muzikale leiding is in handen van Sylvia Berghs.

De concertmis staat gepland op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024 om 11.00 uur in de St. Martinuskerk te Horn. Op de planning staan beroemde, bekende werken van o.a. de kleine Orgelmesse van Haydn en enkele toevoegingen. Het belooft weer een prachtige viering te worden

Voor vragen kunt u terecht bij: Monique Schönhage:  06-46688866;     Petra Verscheijden:  06-11460219   of via een mail naar paasproject.horn@gmail.com 

Wij hopen u te mogen begroeten zodat we er samen opnieuw een mooi project van kunnen maken.

                                                                                                                            Gedoopt:

 

 

 

                                  Haelen Parochiekerk:

                                         
                     Ties Houtappels,
Hans Berghuisstraat
                                  

                  Proficiat, en moge jouw leven lang en gelukkig zijn


                                                                                 Overleden:

                
                                                               

                  
                                         Haelen- Nunhem:

  
    Zr. Maria van Riet, 98 jaar Magdalenahof, Dominicanes van Bethanië
                         Dhr. Wim Kersten, 93 jaar v.h. Kasteellaan
                     
                         Moge zij nu leven in Gods eeuwige vrede.

                          
 DE H. MISSEN ZIJN OOK VIA LIVESTREAM TE VOLGEN

** In Horn worden alleen de H. Missen die plaatsvinden in de kerk  gestreamd.

https://www.facebook.com/parochiestmartinus/live. Nunhem: (weekend)  http://nunhem.nl/live of op: Vieringen in de Servaaskapel worden niet gestreamd. https://www.facebook.com/nunhemkroniek tevens worden alle vieringen verzorgd met Gregoriaanse zang.


**Aanleveren misintenties: Om de gevraagde misintenties te kunnen publiceren in de volgende Parochie-nieuwsbrief is het wenselijk om deze door te geven VÓÓR 20 maart  Bij voorbaat dank.

 

 H. Missen in onze parochies

 

                                                                           WINTERROOSTER

                                                              01 maart  2024 – 31 maart 2024


vrijdag 01 maart 2024

     Horn:

9.30 u. H. Mis in Daalakkerserf.                1e vrijdag van de maand

     Haelen:

19.00 u H. Mis in De Horst                         1e vrijdag van de maand


zaterdag 02 maart    

     Horn:

17.45 u. H. Mis in de Kerk  Presentatieviering a.s. Communicanten  mmv.
                                                                                                Familiekoor en Jeugdharmonie

-gest. jrd. overleden ouders Jo Geurts en Ied Geurts-Smeets;

-gest. jrd. Christien Dings;

-gest. jrd. Corry van Roij- Roumen;

-gest. jrd. Liny Kruders;

-voor een goede voorbereiding voor de communicanten.

     Nunhem:

19.15 u. H. Mis in de kerk
-voor de zielenrust van Gemma Meddens;
-voor de zielenrust van pastoor Petrus Adams.         

 

zondag: 03 maart                                   

     Buggenum: 

09.30 u. deze H. Mis veRvalt

     Haelen:

11.10 u. H. Mis                                                                                 voor alle parochies
-
levenden en overledenen van Fam. Kockelkoren;
-voor de zielenrust van Annie Mouw–van Hinsberg

 

dinsdag: 05 maart 

     Horn

09.00 u. H. Mis in de dagkerk

 

woensdag: 06 maart  

     Nunhem:

9.00 u. H. Mis in de kerk
-ter ere van St Servaas voor een bijzondere intentie;
-voor de zielenrust van Christine Adams van de Laarschot.

 

donderdag: 07 maart  

     Haelen:

9.00 u. H. Mis in het parochiecentrum                   Noveen van Barmhartigheid 6e dag
-jrd.  Jacques en Emmy Grummels – Nijssen

     Neer:

19.00 – 19.30 u. Parochiecentrum   Aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste
Iedereen is welkom.

 

vrijdag: 08 maart

     Horn: 

19.00 u. Beatrixzaal Bergerweg 23                     Solidariteits maaltijd tbv. vastenactie

vanaf 18.45 u. is de zaal open.
attentie
: Mok, glas, bord, bestek (mes vork lepel) zelf meebrengen

 

zaterdag: 09 maart

      Haelen:

18.00 u. deze H. Mis    VERVALT

      Buggenum:

19.00 u. H. Mis in de Roffert  Vastenactieviering
-gest. jrd. voor Toke Topeeters en overledenen van de fam. Topeeters-Veugelers.

 

zondag 10 maart                                    

     Nunhem:

9.30 u.  H. Misin de kerk
-voor de zielenrust van Christine Adams van de Laarschot.

     Horn:

11.00 u. deze H. Mis    VERVALT

 

dinsdag: 12 maart   

      Horn:

9.00 u. H. Mis in de dagkerk                      

      Heythuysen:

20.00 u. Gezamenlijke doopvoorbereiding Credozaal Biesstraat 2a

 

woensdag: 13 maart

     Nunhem:

09.00 u. H. Mis in de kerk
-voor de zielenrust van Jean Verstegen en Chatharina Ingenhut;
-voor de zielenrust van Christine Adams van de Laarschot.    


donderdag: 14 maart

     Haelen:

9.00 u. H. Mis in het Par.centrum                          Noveen van  Barmhartigheid 7e dag

 

zaterdag: 16 maart

     Horn:

17.45 u. H. Mis in Daalakkerserf     Vastenviering mmv. MOV

 -gest. jrd. overleden echtpaar Wiel Wiltschut en Willemien Konings;

     Horn:

10.30 u. repetitie Paasproject in de kerk

     Nunhem:

19.15 u. H. Mis in de kerk
-als jaardienst voor Wiel Coenen en Mica Coenen-Cox;
-voor de zielenrust van Jean Adams en Truus Verstegen.

 

zondag: 17 maart    

     Buggenum:

9.30 u. Deze H. Mis VERVALT

     Haelen:

11.00 u. H. Mis in het Parochiecentrum           Vastenactie mmv. MOV
-jrd. Heer en Mevrouw Pijpers–Philips;
-voor de zielenrust van Piet Baats ;
-voor Gerda Roumen, tgv. haar verjaard.

 

dinsdag: 19 maart    H. Jozef, bruidegom van de H. Maagd Maria

     Horn:

9.00 u H. Mis in de dagkerk


woensdag: 20 maart

     Nunhem:

9.00 u. H. Mis in de kerk

-ter ere van Sint Jozef voor een bijzondere intentie;
-voor de zielenrust van Jean Adams en Truus Verstegen

 

donderdag: 21 maart

      Haelen:

09.00 u. H. Mis in het Par.centrum                         Noveen van Barmhartigheid 8e dag             

 

                                                                       EINDE WINTERROOSTER

 

zaterdag: 23 maart  viering van Palmzondag

     Haelen:

18.00 u. H. Mis  van Palmzondag met zegening van de Palmen en de Palmpasen van de kinderen. Processie door de kerk.

     Buggenum:

19.00 u. H. Mis in de Roffert  Gezinsviering Met zegening van de palmen en de Palmpasenstokken
-gest. jrd. voor Nellie Geraets;
-jrd. voor Martin van de Vorle.


 

zondag: 24 maart         Palmzondag  Intocht van de Jezus in Jeruzalem    Begin van de GOEDE WEEK

     Nunhem:

9.30 u. H. Mis  in de kerk van Palmzondag met zegening van de Palmen

     Horn:                         11.00 u. H. Mis   Zegening van de palmen, de Palmpasen. Viering met kinderen en
                                                                                                                                                                     Passieverhaal
                                         -jrd. overledenen van de Fam Schroën- Palmen;

 

dinsdag: 26 maart

        Horn:

9.00 u. H. Mis in de dagkerk

        Horn:

12.00 u. Passie- Paasviering Senioren in de Kerk
-voor alle levende en overl. leden van de Seniorenvereniging;

        Buggenum:

14.00 u. Passie-Paasviering Senioren in de Roffert
-voor alle overledenen van de Seniorenvereniging

        Haelen:

14.00 u. Passie-Paasviering Senioren en Trefcentr. Aldenghoor
-voor levende en overl. leden van de Seniorenvereniging

        Haelen:

Deze Bijbelavond    VERVALT


woensdag: 27 maart

     Nunhem:

09.00 u. H. Mis in de kerk
-voor de zielenrust van Mathias Adams en Anna Franssen;
-voor de zielenrust Christine Adams van de Laarschot.

 
woensdag: 27 maart

    Roermond:

19.00 u. Christoffelkathedraal Chrisma-mis

Hernieuwing Priestergeloften en wijding van de H. Olieën

 

donderdag: 28 maart

     Haelen:

19.00 u. WITTE DONDERDAG wij vieren de Instelling van de H. Eucharistie
Aansluitend korte aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste  
                                                                                                                    voor alle parochies

 

vrijdag: 29 maart

 

       Haelen:

15.00 u. Kruisweg in de kerk. Wij gaan met Jezus de weg naar Golgotha

       Horn:

15.00 u. Kruisweg VERVALT

     Neer:

15.00 u. Kruisweg wandeling. Voor alle parochies Een andere wijze om samen tijdens een Kruiswegwandeling langs kruisen en kapellen, Jezus lijden en sterven te gedenken. Iedereen is welkom.

     Horn:

19.00 u. GOEDE VRIJDAG viering                                                        voor alle parochies
Wij gedenken het lijden en sterven van Jezus Christus, o.a. Passieverhaal en

                                                                                                                               kruisverering

 

zaterdag: 30 maart     Stille Zaterdag  Paaszaterdag

     Buggenum:

19.00 u. Paaswake in de KERK   Gezinsviering  Viering rond het nieuwe vuur, de paaskaars, de verhalen van de schepping en uittocht, het doopwater, en het verhaal van het nieuwe leven uit de dood. 
-voor alle zieken en overledenen van de parochie.

     Horn:

21.00 u. Pl. Paaswake in de kerk Wijding van nieuw water, nieuw vuur, nieuwe Paaskaars, zo gedenken wij Christus’ opstanding uit de dood
-gest. jrd. overl. ouders Crijns- van Appeven en overl. van de familie

     Nunhem:

Deze H. Mis VERVALT


zondag: 31 maart         Hoogfeest van Pasen Het feest van Christus Verrijzenis

     Nunhem:

09.30 u. H. Mis van het Hoogfeest van Pasen
-voor de zielenrust van Jean Adams en Truus Verstegen;
-voor de zielenrust van Christine Adams van de Laarschot;

-voor het geestelijk welzijn van de stille weldoeners van deze Sint Servaasparochie.

     Haelen:

10.30 u. (Let op wijziging!)  Pl. H. Mis van het Hoogfeest van Pasen
-jrd. Cor en Claire de Jong–Schaefer en Ad de Jong;

-voor de zielenrust van Agathe Bird–Kockelkoren en haar zus Agnes;

-overl. ouders Tobben–Lahaye en zoon Leon;

-voor de zielenrust van Maria Nijssen, en overl. ouders Nijssen–Boumen en familie;

-overl. kindje Leon Bucmajczuk, 2 maanden, uit Neer.

 

maandag: 01 april       Tweede Paasdag

     Horn:

11.00 u. H. Mis in de kerk  Verzorgd door het Paasprojectkoor o.l.v. Sylvia Berghs
-voor de zielenrust van Lies Joosten-Geelen;
-voor de zielenrust van Ton Hendrickx;

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Contactgegevens:

Pastoor Patrick Lipsch
Bergerstraat 11 Neer,
pastoor@federatiekana.nl
Telefoon: 0475-510105 – 06-54761208

Kapelaan Rajan Arulraj
Schepenbank 17, 6081DB Haelen,
kapelaan@federatiekana.nl
Telefoon: 0475-480284 – 06-47755001

 

Parochie St. Aldegundis Buggenum:

Kerk: Dorpstraat 38, 6082 AP Buggenum
Tel: 06-39837683
Email: buggenum@federatiekana.nl
Bankrekeningnr: NL69RABO01234.70.404

 

Parochie St. Lambertus Haelen:

Kerk: Kerkplein 13, 6081 BA Haelen
Parochiekantoor/ Parochiehuis: di-do van 10.00- 11.30 u.
Tel. 0475-593712
Email: haelen@federatiekana.nl
Bankrekening: NL75RABO01186.00.508                                  

 

Parochie St. Martinus Horn:

Kerk: Raadhuisplein 7, 6085 BD Horn
Parochiekantoor: di-do-vrij van 10.00 – 12.00 u.
Tel. 0475-581234
Email: horn@federatiekana.nl
Bankrekeningnr: NL50 RABO0123 4011 00

 

Parochie St. Servatius Nunhem:

Kerk: Kerkstraat 18, 6083 AE Nunhem
Secr.: K.B.: J.P. Adams 
Tel. 0475-594245
Email: nunhem@federatiekana.nl
Bankrekeningnr: NL86 RABO 0118601474