Aangenaam

Op deze pagina komt u meer te weten over mensen die in Horn enige vorm van bekendheid genieten. Wellicht ontdekt u hier zaken die u nog niet wist over de geportretteerden.
De vragen zullen steeds hetzelfde zijn. Aan de hand van 23 vragen krijgt u wellicht een andere kijk op iemand die u al heel lang 'kent'.

Ik ben in Swalmen geboren en op mijn 7e naar Horn verhuisd. Op mijn 12e ben ik lid geworden van Harmonie “De Drie Horens” en vanaf dat moment heeft muziek als een rode draad deels mijn leven bepaald. Nu, na 63 jaar, speel ik nog steeds klarinet bij de harmonie.
Na mijn opleiding tot onderwijzer ben ik muziek gaan studeren. Door die studie werd ik in Horn gevraagd als dirigent van het Kinderkoor, het Jongerenkoor, de TP Band, De Häörder Hofzengers en zelfs mijn eigen harmonie. Ruim 25 jaar verzorgde ik tot 2000 met een combo de muziek voor de Bonte Avonden en schreef in die tijd veel liedjes. Ook in de kerk was ik jarenlang actief als organist en dirigent.
Aan al deze activiteiten bewaar ik mooie herinneringen. In 1992 fuseerden de beide basisscholen en werd ik als directeur van de Mariaschool en ’t Mozaïek nu directeur van b.s. “De Mussenberg”. Het betekende toen helaas, dat ik vanwege de drukke werkzaamheden, mijn muziekfuncties moest loslaten. In totaal heb ik 40 jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan 25 jaar als directeur van de basisschool.  Al met al een mooie tijd, waar ik nu als pensionado met plezier aan terug denk.
Na mijn pensioen ben ik de Fotovakschool gaan volgen, alwaar ik met succes het diploma als vakfotograaf behaald heb. Begrijpelijk dus dat fotografie naast muziek mijn passie is geworden.

Deze keer in aangenaam:

Theo Peeters.jpg

 

Mijn naam is: Theo Peeters

Leeftijd: 76 jaar

Geboren in: Swalmen

Beroep: Voormalig directeur b.s. “De Mussenberg”

Hobby: Muziek en fotografie

Lievelingseten: Nasi Goreng speciaal (recept Tiny!)

Bah: Tuinbonen

Hekel aan: Verwaande personen

Favoriete boek: De passievrucht

Muziek: Bigband jazz en klassiek

Tv-programma: “Podium Witteman” en “Even tot hier”.

Beste eigenschap: Creativiteit

Slechtste eigenschap: Op het nippertje aankomen (Häörs keteerke?)

Vriendschap is: Op elkaar kunnen bouwen.

Liefde is: Elkaar ruimte geven en lief en leed met elkaar weten te delen

Politiek is: Nodig, maar niet echt mijn pakkie an!

Häör is: Het dörpke, woea ich zoeaväöl van haoj!

Belangrijk is: Elkaar respecteren en waarderen.

Onbelangrijk is: Iemands buitenkant.

Wat altijd moet blijven: Zorg voor elkaar.

Wat veranderen moet: De grote verschillen tussen arm en rijk.     

Met € 5 miljoen doe ik: Mijn kinderen en goede doelen een plezier.

Mijn droom is: Samen nog lang gezond en gelukkig te blijven.