Verenigingen

Op deze pagina wordt het Häörder verenigingsnieuws geplaatst. Plaatsing is kostenloos en wordt zonder tekstuele aanpassing geplaatst.

 

KSV 17A.JPG

KSV 17B.JPG


 

Logo ZijActief.JPG

 

23-04 ipv 30-04 Wijn met Hapjes:

Gezellige avond onder leiding van Louis Vermeulen en de Abdij. Louis Vermeulen vertelt over de wijnen en Gerard verzorgd de hapjes dat bij de wijn past. Het is in  De Abdij en begint om 20.00 uur.  Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 7,50. Opgeven en betalen bij Toos Linssen, Ruiterstraat 2.

08 t/m 23-05 Rabobank clubkas actie:

Vanaf 08 mei kunnen jullie weer stemmen op ZijActief  voor de clubkas actie. Als je lid bent van de Rabobank krijg je een code en met die code kun je stemmen. Dames die willen stemmen en geen PC hebben, kunnen ook bij Gina de Kunder, weergraaf 10, terecht om te stemmen.

09-05  Meiviering in Nederweert-Eind:

19.30 begint de woorddienst en na de mis is er gelegenheid voor een kop koffie/thee en vlaai voor € 4,00,=. Opgeven en betalen in envelop met naam, bij Nellie Mertens, Hoefstraat 27.

18-06 Gedichten en verhalen:

Deze avond wordt verzorgd door Lisa Naus. De titel zegt het al, luisteren naar gedichten en verhalen. Het is in de Postkoets en begint om 20.00 uur.


 

Logo Handboog.JPG

 

Op zaterdag 7 april werd het jaarlijks koning schieten van HBV Wilhelmina gehouden in de Postkoets te Horn. Alle schutters en jeugdschutters begonnen aan een 30 pijlen wedstrijd. Na de 30 pijlen wedstrijd kwalificeerde de 4 hoogste schutters en de 4 hoogste jeugdschutters zich voor de halve finales. In de finale rondes werd face-to-face geschoten volgens een set systeem (best of five). Alle toeschouwers en schutters konden tijdens de finales de wedstrijd uitstekend volgen met het camera systeem en 4 tv schermen.

Bij de jeugd werd Kathelijn Teeuwen met 193 punten eerste. Yanick Heber werd 2e met 183 punten, Mike Steyvers werd 3e met 153 punten en Koen Steyvers werd 4e met 115 punten. Deze vier jeugdschutters gingen het in de halve finales tegen elkaar opnemen. De eerste halve finale tussen Kathelijn en Koen werd gewonnen door Kathelijn met 6-4. De tweede halve finale tussen Yanick en Mike werd gewonnen door Yanick met 6-0. Daarna kwam de spannende finale ronde tussen Kathelijn en Yanick. Uiteindelijk versloeg Yanick zijn tegenstander Kathelijn met 7-3. Hiermee werd Yanick Heber jeugdkoning 2018!

Na de finales van de jeugdschutters gingen de finale rondes bij schutters van start. Sandra van de Laar plaatste zich na 30 pijlen op de eerste plaats met 256 punten. Tweede werd Davy Lemmen met 255 punten, Robert Stultiens werd 3e met 245 punten en Maurice Giebels werd 4e met 244 punten. De eerste halve finale ronde ging tussen Sandra en Maurice. Sandra wist zich goed staande te houden en won met 7-3 van Maurice. De tweede halve finale ging tussen Davy en Robert. Beide schutters waren aan elkaar gewaagd, maar Davy wist van Robert te winnen met 6-4. Daarna kwam de finale ronde tussen Sandra en Davy. Sandra wist Davy in te maken met 7-3. Hiermee werd Sandra koningin 2018!

Dit is de allereerste keer dat er een koningin is bij HBV Wilhelmina in hun 124 jarig bestaan.

Yanick en Sandra, van harte gefeliciteerd!

Koningschieten 2018 HBV Wilhelmina.jpg

 


 

RSV Haelen..JPG

Ruitersportvereniging Haelen meldt met trots dat drie leden geslaagd zijn voor het B-diploma. Indy van Rossum, Fleur Wullms en Lynn Diederen slaagden voor het theorie- en praktijkexamen. Het praktijkexamen bestond uit een dressuur- en springproef. Tijdens het theorie-examen moest het drietal vragen beantwoorden over de verzorging en huisvesting van paarden.

Op de foto van links naar rechts: Lynn Diederen, Fleur Wullms en Indy van Rossum.

 RSV Diploma B.JPG

Tekst en foto: Ruud Pruijsten-Timmermans                       


 

EST2018.jpg

Europees Schutterstreffen zoekt 1500 vrijwilligers!

Vijf schutterijen uit Leudal zijn gezamenlijk de motor achter de organisatie van het Europees Schutterstreffen Leudal 2018. Deze vijf schutterijen werken achter de schermen al sinds 2014 aan de voorbereidingen van dit mega schuttersfestijn. Nu de datum waarop het Europees Schutterstreffen 2018 gehouden wordt, dichterbij komt, hebben we uw hulp nodig!

Van 17 tot en met 19 augustus 2018 is Leudal gastheer voor het Europees Schutterstreffen 2018. Meer dan 50.000 schutters en andere belangstellenden zullen elkaar dan ontmoeten in Neer. In Neer, op het terrein waar in 2009 het OLS gehouden werd, wordt ook nu het feestterrein ingericht. Ook de grote optocht op zondag is in Neer.
Het Europees Schutterstreffen wordt één keer in de drie jaar gehouden. De schutterijen St. Aldegundis uit Buggenum, St. Severinus uit Grathem, St. Martinus uit Horn, St. Sebastianus uit Neer en St. Petrus uit Roggel zijn er trots op dat het hun samen gelukt is om dit geweldige, internationale evenement naar Leudal te halen. Ze willen er een groot succes voor de hele regio van maken. Daarom nodigen ze verenigingen, stichtingen en inwoners van Leudal uit om hen te helpen.

Informatieavond voor vrijwilligers
Op 18 december 2017 is er om 20.00 uur een informatieavond voor verenigingen die vrijwilligers willen leveren in zaal De Postkoets te Horn. Tijdens deze infoavond praten we u bij over de werkzaamheden, de vergoedingen en de aanmeldprocedure.  U kunt zich voor deze infoavond aanmelden via het aanmeldformulier op www.est2018.eu

Vrijwilligers kunnen de gewerkte uren alleen ten gunste laten komen voor hun vereniging indien de vereniging staat ingeschreven.

Help mee en zet Leudal tijdens dit Europese feest der verbroedering op de kaart!


 

Beugelen A.JPG

 Beugelen B.JPG 


 

Ledenwerving drumband.JPG  


 Badminton.jpg  


ILYO zoekt leden:

Arthur de Roode uit Horn is de drijvende kracht van taekwondo vereniging ILYO in Beegden. Een inwoner van Horn dus vandaar dat ik deze advertentie plaats:

Ilyo adv..JPG


HBV Wilhelmina zoekt leden:

 

HBV Wilhelmina.JPG 


Blaere & Vertaere zoekt nieuwe leden:

 

Leden Blaere.JPG