Verenigingen

Op deze pagina wordt het Häörder verenigingsnieuws geplaatst. Plaatsing is kostenloos en wordt zonder tekstuele aanpassing geplaatst.

 

Napoleon wk39a.jpg 


 

RSV Haelen..JPG

 

Ruitersportvereniging Haelen is bezig met de voorbereiding van het jaarlijkse paardensportevenement in het Leudal. We stellen het op prijs als u dit evenement onder de aandacht wil brengen van het brede publiek. Als de weergoden ons goed gezind zijn, zullen ca. 100 ruiters en aanspanningen naar Leudal komen om te genieten van de mooie natuur. Wandelaars genieten ook van deze activiteit en menigeen maakt foto's van een leuke combinatie. 

Vorig jaar hebben we het oude concept uitgebreid met een Ride&Run en met een Bixie-rit. Op basis van de vele positieve reacties organiseren we dit jaar opnieuw de Leudalrit in combinatie met Ride&Run en Bixie-rit. 

Zondag 1 oktober 2017 organiseert Ruitersportvereniging Haelen voor de 41e keer de Leudalrit voor ruiters en koetsiers door het bosrijke Leudal. 

De route heeft een lengte van ongeveer 20 km, met de mogelijkheid om de route via het knooppuntensysteem uit te breiden. De rit start en eindigt op de parkeerplaats achter Frank Coolen Machines, Biesstraat 59, 6093 AC Heythuysen. Start is mogelijk tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Bij drukke oversteekpunten worden verkeersregelaars ingezet. De wegen en paden zijn goed begaanbaar, hoofdzakelijk onverhard. De pauze is bij carréboerderij Kloosterhof van Staatsbosbeheer in Heythuysen. 

Op dezelfde dag wordt de 2e Ride&Run georganiseerd. 
Bij de Ride&Run rent een hardloper met het paard en ruiter. Zij starten gelijktijdig voor een run van 5 km of 10 km over hoofdzakelijk onverharde paden. Als ze samen de finish passeren wordt de tijd geklokt. De Ride&Run start en eindigt bij de Busjop, Busschopsweg 9, 6093 AA Heythuysen. Start is mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur. De auto en trailer kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats achter Frank Coolen Machines.De vereniging zorgt voor startnummers voor de lopers en ruiters. De tijd wordt geregistreerd en naderhand gepubliceerd. Er wordt geen klassement opgemaakt. Bij aanmelding op de dag zelf, kan uitsluitend ingeschreven worden voor de 5 km. Een team kan bestaan uit 1 ruiter/ 1 loper, 1 ruiter/2 lopers of 2 ruiters/1 loper.

Bixie-rit voor de beginnende ruiter
Jonge ruiters kunnen zondag 1 oktober 2017 met hun pony onder begeleiding een mooie bosrit maken. De rit start en eindigt bij de Busjop, Busschopsweg 9, 6093 AA Heythuysen. Start is mogelijk tussen 12.00 uur en 14.00 uur. De route is uitgezet over een lengte van 3,2 km en kan desgewenst uitgebreid of ingekort worden.


 

RSV Haelen..JPG

Voor de derde opeenvolgende keer is Luna Smits (uit Horn) de clubkampioen van Ruitersportvereniging Haelen.
Met haar paard Dancing Girl wist ze twee keer in de dressuur te winnen. Met de behendigheid deed ze het ook niet onverdienstelijk. Daar werd ze 8e van de groep. 
Bij de niet-wedstrijdruiters ging de titel naar Lynn Diederen (uit het Haelens broek, maar met Häörse genen). Lynn is pas een jaar lid van RSV Haelen.

Het clubkampioenschap werd gecombineerd met het Leudaltoernooi voor recreatieve ruiters. Het Leudaltoernooi trekt elk jaar een vaste kern ruiters uit Midden en Noord Limburg aan. Zij maken er samen met hun paarden een gezellige dag van. 

Luna Smits 2a.jpg


 

Logo ZijActief.JPG

 

 

OPGELET:

Er zijn nog plaatsen vrij bij de gymclub van ZijActief. Men kan hiertoe contact opnemen met Mattie Daamen. Tel: 0475- 581779 of mattie@daamenhorn.nl.

Samen op Stap op zondag 15 oktober
ZijActief Limburg en KVG Limburg organiseren samen een gezellig bezoek aan Kasteel de Keverberg in Kessel op zondag 15 oktober 2017. Aanmelden vóór zondag 1 oktober 2017 bij het servicebureau: zijactief@zijactieflimburg.nl. De kosten voor deze dag bedragen €25,- p.p. (inclusief alles) en kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer: NL62 RABO 0144 1034 00 t.n.v. ZijActief Limburg o.v.v. SOSOZ en de naam (namen) van de deelnemer(s).

Pompoenlezing op locatie 16 oktober
Op 16 oktober zal Christien Reinders van “Huys en Hof” een lezing verzorgen over pompoenen ,geschiedenis van de pompoen, feesten met de pompoen, pompoen op culinair gebied, de pompoen medicinaal gezien en de pompoen en kalebassen als siervrucht. Tevens kunnen jullie genieten van eigengemaakte pompoenproducten.
Deze bijeenkomst wordt gehouden in De Abdij en begint om 20.00 uur.
S.v.p. opgeven uiterlijk 9 oktober bij Mia Nijskens, tel. 582418.

Ladies Night in Beegden  d.d. 18 oktober
Dit wordt een spetterende avond van vrouwen voor vrouwen. Er zijn ongeveer 30 standhouders uit Maasgouw en omgeving op deze avond aanwezig.
Mode, verzorging, leuke hebbedingen voor in huis en gezondheid zijn de onderwerpen.
Voor deze bijeenkomst zijn alle dames (leden en niet leden van ZijActief) uit de omgeving van harte welkom. Entree is gratis!

Toneelstuk “bevers op de weg” 19 oktober
Kring Weert nodigt jullie op donderdag 19 oktober uit voor het toneelstuk “Bevers op de weg”. Het besturen van een vereniging “Hoe leuk is dat eigenlijk?” om 19.30 uur in “Baexheimerhof” te Baexem, verzorgd door toneelgroep “De Mantel” uit Weert. Zaal open 19.00 uur. Kosten €9,00 entree. Opgave en betaling vóór 12 oktober bij Mia Nijskens, Broekstraat 18 (vol is vol).


 

Voetbal1a.png

Voetbal 2.png 


 

Logo Handboog.JPG

Uitslag 4e bondsconcours:


De 4e en tevens laatste bondsconcours van 2017 werd gehouden op 15-17 juli bij "De Grensschutters" in Haler-Uffelse". HBV Wilhelmina werd met 969 punten 9e in de Ere-Klasse. Daarbij was er ook een persoonlijke prijs voor Sandra van de Laar. Zij werd hoogste schutter bij de Dames in de Ere-Klasse met 174 punten. Sandra gefeliciteerd!
Eind augustus zullen de persoonlijke kampioenschappen plaatsvinden in Heibloem. Hier zullen ook een aantal schutters van HBV Wilhelmina aan deelnemen.  


 

Beugelen A.JPG

 Beugelen B.JPG 


 

Ledenwerving drumband.JPG  


 Badminton.jpg  


ILYO zoekt leden:

Arthur de Roode uit Horn is de drijvende kracht van taekwondo vereniging ILYO in Beegden. Een inwoner van Horn dus vandaar dat ik deze advertentie plaats:

Ilyo adv..JPG


HBV Wilhelmina zoekt leden:

 

HBV Wilhelmina.JPG 


Blaere & Vertaere zoekt nieuwe leden:

 

Leden Blaere.JPG