Verenigingen

Op deze pagina wordt het Häörder verenigingsnieuws geplaatst. Plaatsing is kostenloos en wordt zonder tekstuele aanpassing geplaatst.

 

 KSV wk 22.jpg


 

lentemarkt horn 2017 p1.jpg

lentemarkt horn 2017 p2.jpg

lentemarkt horn 2017 p3.jpg

lentemarkt horn 2017 p4.jpg

 


 

Mariaput.jpg


 

 Logo Handboog.JPG

Uitslag eerste bondsconcours:


Het 1e bondsconcours, georganiseerd door HBV "De Snelle Pijl" Vlodrop werd gehouden op 13-14 Mei. Het bondsconcours vond plaats in de plaatselijke sporthal te Vlodrop. HBV Wilhelmina werd met het eerste zestal 9e in de Ere Klasse met 964 punten. Het tweede zestal schoot 457 punten in de B-klasse en werd daarmee 13e. Er was ook een persoonlijke prijs voor Robin Giebels. Hij werd in de A-klasse bij de jeugd 3e met 168 punten. Volgende week is HBV Wilhelmina weer in Vlodrop voor het nationaal concours. 


 

 Logo ZijActief.JPG

OPGELET:
Met ingang van januari 2017 zijn er weer plaatsen vrij bij de gymclub van ZijActief. Men kan hiertoe contact opnemen met Mattie Daamen. Tel: 0475- 581779 of mattie@daamenhorn.nl.

08-05 Excursie Marciënne:
Ook dit jaar gaan we weer naar Marciënne in Heinsberg-Kirchhoven. We vertrekken om 09.30 uur bij de Postkoets. Jullie worden ontvangen met koffie/thee en gebak met aansluitend een live modeshow. In de shop kun je je vrijblijvend laten adviseren door de mannequins. Om ca. 13.15 uur vertrekken jullie met de bus naar Maasbracht, waar aan boord gegaan wordt van een passagiersschip van rederij Cascade. Tijdens deze tocht wordt overheerlijke asperge geserveerd tot ca. 16.00 uur. Aanmelden is niet meer mogelijk.

10-05 Meiviering in Leveroy
Het thema van de meiviering is Stenen gaan Leven. Deze viering vindt plaats op woensdag 10 mei om 19.30 uur in de kerk van de Heilige Barbara aan de Dorpstraat 2 te Leveroy. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Er is een rolstoelingang.
Na de viering is er koffie/thee met vlaai in gemeenschapshuis Pestoeerskoel vlakbij de kerk. Kosten €3,50. Aanmelden hiervoor kan tot 3 mei bij Jetske Gilsing, ggil@ziggo.nl
Misintenties kunt u doorgeven tot woensdag 10 mei 16.00 uur bij jverlaek@planet.nl


 

Beugelen A.JPG

 Beugelen B.JPG


 

Logo EHBO.JPG

 

Presentatie E.H.B.O. bij ZijAktief afd. Horn.

 

Op maandag 24 april werd door E.H.B.O. vereniging Horn op verzoek van  ZijAktief afd. Horn een uiteenzetting gegeven over alles wat met Eerste hulp te maken heeft en kan hebben.
Op een interactieve manier werd door Louis Vermeulen deze avond verzorgd. Alle facetten van eerste hulp kregen de nodige aandacht. Zo werd er ingegaan op de 5 belangrijkste handvaten waar een E.H.B.O.’r zich aan dient te houden, tevens werd er uitleg gegeven over alles wat met insecten beten te maken had.
Ook werd er aandacht besteed aan de verzorging van wonden en botbreuken. Belangrijke levensreddende handelingen bij flauwvallen en bewusteloos raken, passeerden de revue. Ter plekke werden de handgreep van Rautek(wegslepen van slachtoffer) en de handgreep van Heimlich (verslikking) voorgedaan met een slachtoffer uit de aanwezigen. Tevens werd een slachtoffer in stabiele zijligging gelegd en ook hier werd de nodige uitleg over gegeven.
Last but not least werd ruime aandacht besteed aan reanimatie en alle in en outs die hier mee te maken hebben zoals melding, daadwerkelijk reanimeren en de aanwezige defibrillator gaf zelf uitleg aan alle aanwezigen hoe je te werk dient te gaan met dit levensreddend apparaat.
Van de vragenmogelijkheid werd ruimschoots gebruik gemaakt. Aan het einde van de avond werd nog medegedeeld dat onze vereniging in het najaar voor een zeer gereduceerde prijs een E.H.B.O. cursus gaat verzorgen in Horn, uiteraard inclusief hartreanimatie.
Onder applaus werd Louis Vermeulen bedankt voor zijn duidelijke uitleg over alles wat met eerste hulp te maken heeft. 


 

RSV Haelen..JPG

Succesvolle Dressuur Try Out bij RSV Haelen:

Ruim 80 ruiters en amazones vonden 8 en 9 april de weg naar het opgeknapte Ruitersportterrein in Haelen. Onder een stralende zon lieten ze zien hoe goed ze met hun paard of pony kunnen rijden. De Dressuur Try Out is al enkele jaren de eerste officiële buitenwedstrijd voor dressuurruiters. Na het rijden van de 1e proef krijgen de ruiters mondeling tips. Daarna wordt de proef nog een keer gereden en krijgen ze punten.

Zondag 9 april werd een extra wedstrijd gehouden voor de beginnende ruiters. Deze rubriek kan altijd rekenen op veel publiek. Ouders, vrienden en familie, kunnen dan genieten van de vorderingen en het plezier van de jonge deelnemers.

Meer informatie over Ruitersportvereniging Haelen vind je op de website (http://www.rsvhaelen.nl/) of op de Facebookpagina (www.facebook.com/rsvhaelen/). Op de Facebookpagina vind je veel foto’s van dit geslaagde evenement.

Dressuur Try Out bij RSV Haelen.jpg  

Foto: Leo Hendrikx heeft de foto gemaakt van Jill Hendrickx uit Horn.


 

Molenfeesten 2017.jpg


 

Schuttersfeesten.JPG 


 

Seniorenyoga.JPG


 

0001.jpg


 

Ledenwerving drumband.JPG  


 Badminton.jpg  


ILYO zoekt leden:

Arthur de Roode uit Horn is de drijvende kracht van taekwondo vereniging ILYO in Beegden. Een inwoner van Horn dus vandaar dat ik deze advertentie plaats:

Ilyo adv..JPG


HBV Wilhelmina zoekt leden:

 

HBV Wilhelmina.JPG 


Blaere & Vertaere zoekt nieuwe leden:

 

Leden Blaere.JPG