Verenigingen

Op deze pagina wordt het Häörder verenigingsnieuws geplaatst. Plaatsing is kostenloos en wordt zonder tekstuele aanpassing geplaatst.

 

Zangkoor Animato heeft genoten, u ook?

Wat was het fijn om vijf avonden in het kasteelpark van Horn én tijdens de historische optocht voor u te mogen zingen. Maanden hebben wij uitgekeken naar deze fantastische Graafschapspelen. En we hebben er hard voor gerepeteerd.  Gehuld in schitterende kledij (boerse kledij en heuse jonkvrouwe en jonkheer klederdracht) hebben we enkele Middeleeuwse liederen ten gehore gebracht.

Wij hebben als koor heel vaak gehoord dat we zo’n eenheid vormen. U, vrouwen en zeker ook mannen, kunt daar deel van uit maken! Er wordt alweer gerepeteerd (woensdagen 20.15 uur in de Postkoets) voor volgende uitvoeringen…. Welkom, welkom.

Van onze recente optredens zijn foto’s en opnames gemaakt. Kijkt u gerust eens op graafschapsfeestenhorn.nl, de site van 3ML, rtvroermond (tv gemist) en L1.

Toeschouwers in het kasteelpark en langs de route van de historische optocht, dank voor uw luisterend oor!

www.zangkoor-animato.nl

Animato in kasteelpark tijdens Graafschapsfeesten..jpg


 

KSV wk 24.JPG


 

Logo ZijActief.JPG

In de zomerstop wordt er weer op dinsdagavond gefietst. Onder leiding van Anny de Brouwer. Net als ieder jaar vertrekken jullie vanaf het van Horneplein om 19.00 uur. Er wordt gefietst tussen de 18 tot 25 km. Met natuurlijk een tussenstop op een terrasje. Dus pak je fiets en ga gezellig mee. We beginnen op 12 juni.

Dames, de Rabo Clubkas actie heeft voor ZijActief € 214,16 opgebracht. Wij, de werkgroep, willen alle stemmers bedanken voor hun stem op ZijActief Horn. En wij wensen alle leden met hun Familie een hele fijne vakantie toe. Wij beginnen weer in september. Daarover later meer info.


 

RSV Haelen..JPG

Afgelopen maandag namen Lynn Diederen en Lieke van Roij deel aan de Ride&Run. Die werd georganiseerd door Ruitersportvereniging Haelen. 
Lynn deed 's ochtends samen met haar vader meel. Ze startten als nummer 7. In het klassement eindigden ze op een tweede plaats. In amper 24 minuten legden ze 5 km door het bos af. Het was afzien voor vader Ralph omdat de bosgrond kurkdroog en mul was.
Daarna nam  Lynn Lieke van Roij met haar pony Claire mee op sleeptouw. Ook zij gingen voor de 5 km door het bos. Lieke en Lynn deden er iets langer over. Het feit dat ze de finish gehaald hebben was voor dit duo belangrijker dan de scoretijd.

 RSV Haelen 2.JPG 


 

Animato Horn.png

Enkele berichtjes vanuit ons koor:

Tijdens de Rabobank Clubkas Actie kan er ook weer op Gemengd Zangkoor Animato gestemd worden. We zouden dit erg waarderen!

Gemengd Zangkoor Animato's website wordt vernieuwd. www.zangkoor-animato.nl

Zin om eens te komen luisteren en wellicht aan te sluiten bij Animato? Woon gerust een repetitie bij! Woensdagavond om 20.15 uur in de Postkoets... Wees welkom! 


 

Logo Handboog.JPG

 

Op zaterdag 7 april werd het jaarlijks koning schieten van HBV Wilhelmina gehouden in de Postkoets te Horn. Alle schutters en jeugdschutters begonnen aan een 30 pijlen wedstrijd. Na de 30 pijlen wedstrijd kwalificeerde de 4 hoogste schutters en de 4 hoogste jeugdschutters zich voor de halve finales. In de finale rondes werd face-to-face geschoten volgens een set systeem (best of five). Alle toeschouwers en schutters konden tijdens de finales de wedstrijd uitstekend volgen met het camera systeem en 4 tv schermen.

Bij de jeugd werd Kathelijn Teeuwen met 193 punten eerste. Yanick Heber werd 2e met 183 punten, Mike Steyvers werd 3e met 153 punten en Koen Steyvers werd 4e met 115 punten. Deze vier jeugdschutters gingen het in de halve finales tegen elkaar opnemen. De eerste halve finale tussen Kathelijn en Koen werd gewonnen door Kathelijn met 6-4. De tweede halve finale tussen Yanick en Mike werd gewonnen door Yanick met 6-0. Daarna kwam de spannende finale ronde tussen Kathelijn en Yanick. Uiteindelijk versloeg Yanick zijn tegenstander Kathelijn met 7-3. Hiermee werd Yanick Heber jeugdkoning 2018!

Na de finales van de jeugdschutters gingen de finale rondes bij schutters van start. Sandra van de Laar plaatste zich na 30 pijlen op de eerste plaats met 256 punten. Tweede werd Davy Lemmen met 255 punten, Robert Stultiens werd 3e met 245 punten en Maurice Giebels werd 4e met 244 punten. De eerste halve finale ronde ging tussen Sandra en Maurice. Sandra wist zich goed staande te houden en won met 7-3 van Maurice. De tweede halve finale ging tussen Davy en Robert. Beide schutters waren aan elkaar gewaagd, maar Davy wist van Robert te winnen met 6-4. Daarna kwam de finale ronde tussen Sandra en Davy. Sandra wist Davy in te maken met 7-3. Hiermee werd Sandra koningin 2018!

Dit is de allereerste keer dat er een koningin is bij HBV Wilhelmina in hun 124 jarig bestaan.

Yanick en Sandra, van harte gefeliciteerd!

Koningschieten 2018 HBV Wilhelmina.jpg                     


 

EST2018.jpg

Europees Schutterstreffen zoekt 1500 vrijwilligers!

Vijf schutterijen uit Leudal zijn gezamenlijk de motor achter de organisatie van het Europees Schutterstreffen Leudal 2018. Deze vijf schutterijen werken achter de schermen al sinds 2014 aan de voorbereidingen van dit mega schuttersfestijn. Nu de datum waarop het Europees Schutterstreffen 2018 gehouden wordt, dichterbij komt, hebben we uw hulp nodig!

Van 17 tot en met 19 augustus 2018 is Leudal gastheer voor het Europees Schutterstreffen 2018. Meer dan 50.000 schutters en andere belangstellenden zullen elkaar dan ontmoeten in Neer. In Neer, op het terrein waar in 2009 het OLS gehouden werd, wordt ook nu het feestterrein ingericht. Ook de grote optocht op zondag is in Neer.
Het Europees Schutterstreffen wordt één keer in de drie jaar gehouden. De schutterijen St. Aldegundis uit Buggenum, St. Severinus uit Grathem, St. Martinus uit Horn, St. Sebastianus uit Neer en St. Petrus uit Roggel zijn er trots op dat het hun samen gelukt is om dit geweldige, internationale evenement naar Leudal te halen. Ze willen er een groot succes voor de hele regio van maken. Daarom nodigen ze verenigingen, stichtingen en inwoners van Leudal uit om hen te helpen.

Informatieavond voor vrijwilligers
Op 18 december 2017 is er om 20.00 uur een informatieavond voor verenigingen die vrijwilligers willen leveren in zaal De Postkoets te Horn. Tijdens deze infoavond praten we u bij over de werkzaamheden, de vergoedingen en de aanmeldprocedure.  U kunt zich voor deze infoavond aanmelden via het aanmeldformulier op www.est2018.eu

Vrijwilligers kunnen de gewerkte uren alleen ten gunste laten komen voor hun vereniging indien de vereniging staat ingeschreven.

Help mee en zet Leudal tijdens dit Europese feest der verbroedering op de kaart!


 

Beugelen A.JPG

 Beugelen B.JPG 


 

Ledenwerving drumband.JPG  


 Badminton.jpg  


ILYO zoekt leden:

Arthur de Roode uit Horn is de drijvende kracht van taekwondo vereniging ILYO in Beegden. Een inwoner van Horn dus vandaar dat ik deze advertentie plaats:

Ilyo adv..JPG


HBV Wilhelmina zoekt leden:

 

HBV Wilhelmina.JPG 


Blaere & Vertaere zoekt nieuwe leden:

 

Leden Blaere.JPG