Verenigingen

Op deze pagina wordt het Häörder verenigingsnieuws geplaatst. Plaatsing is kostenloos en wordt zonder tekstuele aanpassing geplaatst.

 

KSV wk03.JPG


 

Logo ZijActief.JPG

 

19-02 Ons Horn na 1971,
Een mix van autochtonen en import. In die lezing een beeld schetsen van de meer recente geschiedenis waar ik ook aan deelgenomen heb. Ik zal schetsen hoe ik in Horn kwam en wat ik hier aantrof. Ik zal een beeld geven van de Horner geschiedenis zoals ik die meemaakte als vrijgezel, als jonggehuwde en vader. Ik schets de uitbreidingsplannen en het verenigingsleven in Horn. Hoe groeiden onze kinderen op en wat maakten ze mee. Welke clubs waren er wel en welke moesten nog opgericht worden. Welke scholen waren er wel en welke moesten nog gebouwd en afgebroken worden. Ik vertel wat over de impact van de molenfeesten op de integratie van buitenstaanders in Horn.  Waarom kwam er een sporthal en wat had dat allemaal voor gevolgen. Hoe kwam er een einde aan de gemeente Horn. Wat was de rol van de heemkunde en waarom werd ik als Belg lid en zelfs bestuurslid van de heemkunde. De lezing zal ondersteund worden met veel foto's uit de fotocollectie van de heemkunde. De lezing belooft een feest van herkenning te worden voor veel van de leden van ZijActief. De lezing brengt, ook voor de leden van de heemkundevereniging, een nieuw verhaal over de geschiedenis van Horn.

27-02 Filmavond:
Het is weer de jaarlijkse filmavond van ZijActief Provinciaal. We gaan kijken naar de film The Post. The Post is gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de Vietnam-oorlog en geregisseerd door Steven Spielberg. Als Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: het openbaar maken of verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid. Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post, zet samen met haar redacteur Ben Bradlee alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering. De hoofdrollen worden vertolkt door Meryl Streep en Tom Hanks.  Het is in Roermond Foroxity,  kosten zijn €12,= voor leden en €15,= voor niet leden. Opgeven en betalen bij Nellie Mertens , Hoefstraat 27, en wel voor 7 Februari.                                                                   

                                                             


 

EST2018.jpg

Europees Schutterstreffen zoekt 1500 vrijwilligers!

Vijf schutterijen uit Leudal zijn gezamenlijk de motor achter de organisatie van het Europees Schutterstreffen Leudal 2018. Deze vijf schutterijen werken achter de schermen al sinds 2014 aan de voorbereidingen van dit mega schuttersfestijn. Nu de datum waarop het Europees Schutterstreffen 2018 gehouden wordt, dichterbij komt, hebben we uw hulp nodig!

Van 17 tot en met 19 augustus 2018 is Leudal gastheer voor het Europees Schutterstreffen 2018. Meer dan 50.000 schutters en andere belangstellenden zullen elkaar dan ontmoeten in Neer. In Neer, op het terrein waar in 2009 het OLS gehouden werd, wordt ook nu het feestterrein ingericht. Ook de grote optocht op zondag is in Neer.
Het Europees Schutterstreffen wordt één keer in de drie jaar gehouden. De schutterijen St. Aldegundis uit Buggenum, St. Severinus uit Grathem, St. Martinus uit Horn, St. Sebastianus uit Neer en St. Petrus uit Roggel zijn er trots op dat het hun samen gelukt is om dit geweldige, internationale evenement naar Leudal te halen. Ze willen er een groot succes voor de hele regio van maken. Daarom nodigen ze verenigingen, stichtingen en inwoners van Leudal uit om hen te helpen.

Informatieavond voor vrijwilligers
Op 18 december 2017 is er om 20.00 uur een informatieavond voor verenigingen die vrijwilligers willen leveren in zaal De Postkoets te Horn. Tijdens deze infoavond praten we u bij over de werkzaamheden, de vergoedingen en de aanmeldprocedure.  U kunt zich voor deze infoavond aanmelden via het aanmeldformulier op www.est2018.eu

Vrijwilligers kunnen de gewerkte uren alleen ten gunste laten komen voor hun vereniging indien de vereniging staat ingeschreven.

Help mee en zet Leudal tijdens dit Europese feest der verbroedering op de kaart!

 

EST lentecongres.jpg


 

Logo Handboog.JPG

 

Ieder jaar schieten de jeugdschutters van HBV Wilhelmina op de jeugdwedstrijd in Haler-Uffelse. En met succes.
In de A-klasse (17-18 jaar) werd Mike Donkersloot 5e met 155 punten. In de B-klasse (15-16 jaar) werd Sven Vercoulen 7e met 169 punten.
Het was voor Yanick Heber zijn 1e wedstrijd, en hij heeft een podiumplaats weten te schieten. Hij werd 3e in de C-klasse (13-14 jaar).

’s Avonds schoot Sandra van de Laar mee met de vrijgezellen wedstrijd in Haler-Uffelse. Zij is 4e geworden met een score van 218 punten.

Yanick Heber handboog.jpg

Yanick Heber

---------------------------------------

In de maand november zijn we bij het Mössehook toernooi in Roggel geweest. En met succes. Het eerste zestal werd 3e in de B-klasse met 1250 punten.
En er is een persoonlijke prijs voor de hoogste jeugdschutter: Robin Giebels met 239 punten (van de 250)

Schutters, gefeliciteerd met het behalen van deze prijzen!


 

Beugelen A.JPG

 Beugelen B.JPG 


 

Ledenwerving drumband.JPG  


 Badminton.jpg  


ILYO zoekt leden:

Arthur de Roode uit Horn is de drijvende kracht van taekwondo vereniging ILYO in Beegden. Een inwoner van Horn dus vandaar dat ik deze advertentie plaats:

Ilyo adv..JPG


HBV Wilhelmina zoekt leden:

 

HBV Wilhelmina.JPG 


Blaere & Vertaere zoekt nieuwe leden:

 

Leden Blaere.JPG