Nieuwsberichten

 677-Bondsschuttersfeest te Roggel 24-08-2014. Ron Hartog..jpg
Foto: Ron Hartog, Roggel 2014.

 

 

Logo weerstation Kessel.png                            Buienradar.jpg

25-9-2017 - Boekenmarkt Horn.

Dit jaar wordt er weer een boekenmarkt gehouden in de kerk. De opbrengst gaat naar de torenverlichting. Regio leudal TV had een gesprek met twee prominenten van de kerk. Zie hier het filmpje.


25-9-2017 - Feestelijke afsluiting 'Double Trouble' bij TV. Napoleon.

Op de pagina "Verenigingen" een bericht van TV. Napoleon. Gaat vast een leuke dag worden...


24-9-2017 - Bigband Xpero op de kiosk.

 

Xpero in Horn.PNG


24-9-2017 - Kleurrijk Leudal.

 

Kleurrijk Leudal.jpg


24-9-2017 - Column week 39-2017.

Arno Walraven heeft de "Column" van hier deze week geschreven.


23-9-2017 - Veel te doen vandaag.

 Vlooienmarkt ophalen.jpg

AZC.jpg

Classics 2017.JPG

 


21-9-2017 - Reactie van Arno Walraven.

Arno Walraven heeft een reactie op de ingezonden brief van Wim Smeets. U leest hem hieronder.

Beste Wim,

Daar word ik nu eens blij van. Een uitstekende reactie op mijn column. Natuurlijk verwacht je een antwoord. Graag.

Horn (en geheel Leudal) krimpt in het aantal inwoners. Er is sprake van vergrijzing. Toch is er nog beperkte ruimte voor uitbreiding van het aantal woningen. Dit komt door de gezinsverdunning. Voorwaarde is wel dat de juiste woningen worden gebouwd: levensloopbestendig; sociale (huur)woningen en appartementen. Daaraan voldoet het project dat nu in aanbouw is. Bovendien komen op het Raadhuisplein appartementen.

Het voorzieningenniveau neemt idd af. Winkels zien geen toekomst meer in Horn. Massaal gaan we naar de stad of kopen via internet. Niet investeren in een centrumdorp als Heythuysen zal hier niets aan veranderen. Er wel in investeren betekent dat Leudalse inwoners een alternatief hebben voor de stad. Parkeren is daarbij een grote plus.

De wegkwijnende panden aan de Dorpstraat worden door vele inwoners als monumentaal of beeldbepalend gezien. De heemkundevereniging beschouwt ze als van grote historische waarde. Reden waarom de gemeente medewerking heeft toegezegd aan 6 appartementen. Haalbaarheid wordt nu door de eigenaar onderzocht. Ik ben het met je eens dat dit wel erg lang duurt. Zelfs op grond van de Leegstandswet hebben we geen titel om de gebouwen te (laten) slopen. Het enige criterium hierin is veiligheid. En dat is niet aan de orde. Ook mij is dit een doorn in het oog.

Toeristisch heeft ons dorp zeker grote potentie. We zijn bezig hier gebruik van te maken.

Vriendelijke groet van een geboren Horner jóng.

Arno


22-9-2017 - Graafschapsfeesten 2017.

Op de pagina "Dorpsoverleg" staat een nieuwe oproep aangaande de komende 'Graafschapsfeesten'. U kunt nog altijd meedoen om er een mooi feest van te maken...


22-9-2017 - Schoonheidssalon Beau-Yo.

Op 8 augustus heeft schoonheidssalon Beau-Yo haar deuren geopend. Vier de opening mee op 24 september tussen 11.00 en 14.00 uur. Voor een hapje en een drankje word gezorgd. Neem een kijkje in de salon en profiteer van leuke kortingen. Graag geef ik u een persoonlijk huid advies om uw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren. De ingang is bij Sauna Top Alivio, hier zal u worden opgevangen. Naast dat u een kijkje in de salon neemt kunt u ook een rondje door de sauna lopen om deze te bekennen (sauna is deze dag gesloten voor sauna gasten).

Beau. YO.jpg


21-9-2017 - Prinsjesdag.

Tja, het brengt ieder jaar heel wat teweeg, die derde dinsdag van september. Zo ook bij Sietse Lintjens, die er gelijk een mooi nieuw "Verhaal" over heeft geschreven. Veel plezier...


21-9-2017 - Reactie op een column.

Wim Smeets is in 'de pen gekropen' en heeft een reactie geschreven naar aanleiding van een column van Arno Walraven. U kunt de brief van Wim hier lezen.


20-9-2017 - Voetjes van de vloer.

Aanstaande zaterdag is het weer zover. Voor de tweede keer komen The Classics naar Horn. Oude tijden zullen herleven. En ja... er mag gedanst worden!

Classics 2017.JPG


19-9-2017 - Buienrader.

Als u hierboven op het kaartje van Nederland klikt komt u op de buienrader pagina. Altijd handig.


19-9-2017 - Truckersbal 2017.

Onderstaande aankondiging kreeg ik binnen:

Het Truckersbal dat gehouden gaat worden op zaterdag 7 oktober 2017 bij Café-Restaurant aan de Kirk te Horn, is een jaarlijks terugkerend evenement waar later op de avond de trucker van het jaar gekozen gaat worden. Trucker van het jaar kan je worden door zowel theorievragen, alsmede behendigheidstesten te doorstaan. De beroemde chauffeursgehaktbal, dit jaar gemaakt door uitbater en kok Rick Ververs van Café Restaurant aan de Kirk, hoort natuurlijk ook bij het onderwerp. Om mee te doen naar de titel Trucker van het jaar, vragen we een bijdrage van € 5,00 p.p. , dit kan je bij binnenkomst betalen. LET OP: ALLEEN ALS JE MEEDOET VOOR DE TITEL. We beginnen met de quiz om 18.00 uur. Dit jaar hebben we een lekkere en goedverzorgde bbq erbij. Voor de bbq moeten jullie je wel opgeven en tijdig betalen. Wij bieden jullie 5 verschillende soorten vlees, met salades, fruit, stokbrood en kruidenboter. Dus..... alles erop en eraan. Dit voor de prijs van € 12,50 per persoon. Dit kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL02RBRB0930650492 T.N.V. JDEM Opbroek-Teven o.v.v. je naam.

Betalen is ook meedoen!!!!! De opgave en het geld moeten binnen zijn voor woensdag 27 september i.v.m. tijdige bestellingen. Bij binnenkomst melden jullie je bij de organisatie die zorgen dat je de bbq bonnen ontvangt. De bbq word om 17.00 uur aangestoken en duurt tot 24.00 uur. Dus lekker de gehele avond eten en drinken met leuke (of minder leuke) collega's. Drank is voor eigen rekening en de consumptie bonnen hiervoor zijn aan het buffet te koop. We hebben nog maar plek voor 5 vrachtauto's, 10 aanmeldingen zijn reeds binnen. Geef dit nu tijdig door, want vol is vol. Later op de avond is er een tombola met mooie prijzen. Entertainment is in handen van Zanger en Dj Jarno Bex.

TOT ZATERDAG 7 OKTOBER!!!

Truckersbal 2017.jpg


19-9-2017 - Column week 38-2017.

Daar is ie dan. De nieuwe "Column" van Michel Graef. Een beetje later dan normaal, maar nu hoeft u niet zolang op de volgende column te wachten. Ieder nadeel heb zijn voordeel...


Pagina: 1 2 3 4 5 6 >