Nieuwsberichten

 851-De Kemp. 06-08-2015 door Har Hendrix..JPG

Aanzicht op Horn vanuit de Breeweg. Foto: Har Hendrix 2015.

30-5-2017 - Nieuws bij verenigingen.

Kijkt u even op de pagina "Verenigingen" voor het laatste nieuws van o.a. KSV, de lentemarkt en buurtvereniging De Dalbewoners?


29-5-2017 - Meer kampioenen bij KSV.

Zelf ben ik er helaas niet bij kunnen zijn, maar de uitslag zegt genoeg... KSV4 heeft Roggel met 5-0 verslagen! Hiermee zijn ze dus ongeslagen kampioen geworden! Proficiat!


28-5-2017 - Kampioenswedstrijd.

Ook het vierde van KSV kan vandaag ongeslagen kampioen worden. Vandaag om 11:00u. spelen ze op de Casquettenakker tegen Roggel. Mogen ze op net zoveel steun rekenen als het eerste een paar weken geleden? Zelf ben ik er helaas niet bij, dus foto's zijn welkom!


28-5-2017 - Column week 22-2017.

Vandaag een leuke nieuwe "Column" van Michel Graef.


27-5-2017 - Een nieuwe Aangenaam.

Wat moet er nog verteld worden over deze man? Tweewekelijks leest u zijn column hier op de site. Inmiddels heeft hij er meer dan 90 geschreven. Vaak met een persoonlijke noot. Prins van de Sjaopsköp in 1983 en bekend als 'Aod menke' op de bonte avonden in een grijs verleden. Drager van de gouden Narrenkap. Loco burgemeester van de gemeente leudal en beschermheer van onze schutterij. Ook nu dus weer een echt dorpsfiguur.

Deze week in "Aangenaam" Arno Walraven.


26-5-2017 - Expeditie Noordkaap per fiets.

Jan Walraven vertrok op Hemelvaartsdag om 08:00u 's ochtends op reis naar de Noordkaap. Per fiets!!! Een tocht van 3500 km. Hij wordt vergezeld door zijn fietsvriend, Robert Wilms uit Roermond, tot Stockholm dan fiets Jan een slordige 1000km alleen en later zal zoon Bas Walraven hem gaan begleiden naar het eindpunt! Een top onderneming...

Jan Walraven voor vertrek naar de Noordkaap. 25-05-2017.JPG

Van links naar rechts: Robert Wilms, Jan en Bas Walraven.


26-5-2017 - Spreekuur Tweede Kamerlid Rens Raemakers.

Op zaterdag 27 mei tussen 9.00u en 11.00u houdt D66-Kamerlid Rens Raemakers spreekuur in De Abdij te Horn. Ook de gemeenteraadsfractie van D66 in Leudal, met o.a. fractievoorzitter Kaj Beurskens (afkomstig uit Horn) ,zal aanwezig zijn.

U kunt hier dus zowel met landelijke als met lokale problemen terecht. Een afspraak is niet per se nodig; u kunt vrij inlopen. Wilt u toch een tijd of onderwerp al vooraf bespreken, mail dan naar r.raemakers@tweedekamer.nl.


25-5-2017 - Gewijzigde inzameldagen huisvuil.

In verband met HEMELVAARTSDAG wijzigen de inzameldagen van het GFT-afval:

  • Vrijdagroute van 26 mei wordt verplaatst naar zaterdag 27 mei 2017.

25-5-2017 - Fotowedstrijd Maak Leudal Kleurrijk.

In het kader van het jubileumjaar 10 jaar Leudal lanceert de gemeente Leudal een fotowedstrijd. Iedereen kan de komende maanden een foto van Leudal insturen met als thema 'kleurrijk Leudal'. Een foto waar hij of zij echt trots op is. Waar we samen trots op kunnen zijn. 

Uit de ingestuurde foto's wordt door een vakjury de meest sprekende en kleurrijke foto gekozen en gepubliceerd tijdens het ‘Kleurrijk Leudal Festijn’, een open dag van de gemeente Leudal op 24 september 2017.

Houd de website en Facebook pagina van de gemeente Leudal in de gaten voor meer informatie over het Kleurrijk Leudal Festijn!

De actievoorwaarden:

  • Stuur je foto in, uploaden kan via Instagram met hashtag #kleurrijkleudal of tag ons in jouw foto met @gemeenteleudal
  • Mocht je geen Instagram account hebben mail dan je foto naar 10jaarleudal@leudal.nl, wij zorgen dat de foto ook op Instagram terecht komt.
  • Motiveer waarom je vindt dat jouw foto past binnen het thema 'Kleurrijk Leudal'.
  • De actie is geldig tot en met 31 augustus 2017
  • Na 31 augustus kun je je foto's nog steeds uploaden of mailen. Alleen worden ze niet meer beoordeeld door de jury  
  • Met het insturen van je foto geef je de gemeente Leudal toestemming om jouw foto('s) eventueel te gebruiken voor promotionele doeleinden
  • De winnende foto wordt een jaar lang in het gemeentehuis tentoon gesteld

24-5-2017 - Gemeentehuis gesloten.

Donderdag, hemelvaartsdag, en vrijdag is het gemeentehuis gesloten. Ook telefonisch is het gemeentehuis dan niet te bereiken.


24-5-2017 - KSV 1 wint ook in Heythuysen.

In de laatste wedstrijd van het seizoen is KSV 1 ook ongeslagen gebleven. TVELLEF was weer aanwezig om er een reportage van te maken. Deze kunt u hier zien.


24-5-2017 - Eerste Heilige Communie.

Morgen zullen 17 kinderen van BS. De Mussenberg in de mis, die om 10:30 uur. begint, de eerste Heilige Communie gaan halen. Zoals gewoonlijk wordt alles feestelijk opgeluisterd door Harmonie De Drie Horens en onze schutterij St. Martinus.


23-5-2017 - Wereldkampioen.

Handboogschutter Steve Wijler uit Horn heeft bij zijn debuut in de wereldbeker de gouden medaille behaald! De twintigjarige Häörder jong won zondag 21 mei de finale van de World Cup in het Chinese Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin.

We hebben een echte wereldkampioen in Horn!!!

Steve Wijler kampioen.jpg


22-5-2017 - Graafschapsfeesten.

Vanaf 1 juni gaat de teller lopen richting Graafschapsfeesten 2018. Dorpsoverleg is samen met dorpsbewoners al enige tijd aan de slag om de Graafschapsfeesten te organiseren. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren, maar het is nu tijd dat zoveel mogelijk mensen erbij betrokken raken.

De flyer wordt binnenkort ook huis aan huis verspreid in Horn. Op de website (bijna klaar) kan iedereen volgen wat er allemaal staat te gebeuren, wie en wat we nodig hebben en later in het jaar....hoe iedereen kaarten kan bestellen voor dit prachtige openluchtspektakel dat wordt uitgevoerd door Toneelvereniging Spelenderwijs onder regie van Johan Korten. Het spektakel heeft de titel meegekregen "In de Geist van graaf Filips", geschreven door Frits Criens. Naast het openluchtspektakel staan ook nog andere activiteiten op het programma. Bericht hierover volgt op later tijdstip.

Graafschapsfeesten flyer.jpg


21-5-2017 - Column week 21-2017.

Je gaat nooit alleen... Zo ook de "Column" van deze week, die toch op toerbeurt door twee man wordt geschreven. Deze week is Arno weer aan de beurt.


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 >