Nieuwsberichten

Uit eten kerst.JPG Logo weerstation Kessel.png Buienradar.jpg

20-11-2017 - Eten wat de pot schaft.

Iedere maandag is bij Café Restaurant Aan de Kirk een lekkere maaltijd voor €7.50 te verkrijgen (iedere week een ander menu). Om af te halen of te nuttigen aan de bar. Een keer geen zin om te koken? Als u van te voren belt, tel. 0475 21 95 54, staat bij binnenkomst de maaltijd klaar....

Het nieuwe menu zal elke week hier op de website en op deze facebook pagina verschijnen.

Maandag 20 nov. Staat een spaakhammetje met gebakken aardappelen en salade op het menu. 


19-11-2017 - Column week 47-2017.

Gelukkig, we hebben een nieuwe "Column". Deze keer geschreven door Arno.


19-11-2017 - Overlijdensbericht.

 

Geert Nuij.JPG


18-11-2017 - Bijzondere vondst.

Vandaag een speciaal nieuwsje voor de kleine lezers van Haor.nl.:

Een wel heel bijzondere vondst gistermiddag bij De Kouk. Wat het is zie je bij "Häör in beeld".


17-11-2017 - Een geboren Vreigelier in 'Aangenaam'.

Een Vreigelier, ooit... Maar een echte Sjaopskop geworden. Al twintig jaar een gezicht bij KVW Horn!!! Eerst als leider, later op de bühne om samen, met die ene Roel wat adjudant is, als spreekstalmeester en nu al jaren bij de technische commissie. Die zorgen ervoor dat alles opgebouwd/afgebroken wordt. Bijna twintig jaar lid van de voetbalvereniging KSV. Nu zelfs coach van het vierde en organiseert veel feesten mee voor KSV. Zijn werk bij de Rijkswaterstaat komt Horn ook ten goede. Verkeerscommissie van de basisschool, verkeersregelaar daar waar nodig enz... Samen met Sonja het boerenpaar van 2010 en nu Prins Aroud1ste.

Deze keer in "Aangenaam" Prins Aroud1ste.


17-11-2017 - Klokken bij overlijden.

In het verleden werden bij overlijden naar oud gebruik de klokken geluid, het z.g. ‘overluiden.’ Op deze manier deelde de parochie aan de mensen in het dorp mee dat een van haar parochianen was gestorven. Terwijl dat nog steeds wordt gedaan in de andere clusterparochies, is het de laatste jaren door allerlei omstandigheden in onze parochie wat in de vergetelheid geraakt. De St. Martinus parochie wil deze oude traditie echter weer in ere herstellen en de nabestaanden de mogelijkheid bieden om van dit ‘overluiden’ gebruik te maken. Indien men dit wenst kan hiervoor contact worden opgenomen met het parochiecentrum tijdens de openingsuren die in de kop van deze kerkberichten staan. Tel: 581234 of privé tel: 856660


16-11-2017 - Unieke herdenking met Geallieerde en Duitse veteranen.

Vanmiddag zal bij het Monument van Verdraagzaamheid bij het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen, voor de zeventiende keer de jaarlijkse internationale herdenking plaats vinden. In de loop van de jaren is deze plechtigheid uitgegroeid tot een groots internationaal gebeuren.

In maart 2001 werd het monument onthuld ter nagedachtenis aan de meer als 700 militairen afkomstig uit 11 landen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Leudalgebied om het leven kwamen. Het unieke aan dit monument is dat alle gesneuvelden worden herdacht, dus  ook de Duitse en Oostenrijkse soldaten die hier het leven lieten. De plechtigheid begint om 14:00 uur en iedereen is hierbij van harte welkom. Speciaal welkom aan de veteranen woonachtig in de gemeente Leudal.

De organisatie, de Stichting Herdenkingsmonument Militairen, heeft ook dit jaar weer diverse WOII veteranen uit Nederland, Engeland en Duitsland bereid gevonden om ondanks hun hoge leeftijd, naar deze unieke plechtigheid te komen.

Om de verbinding tussen het heden en het verleden te maken zullen ook vele jonge veteranen aanwezig zijn. Wij hopen dat ook veel Leudalveteranen aanwezig zullen zijn.  

De plechtigheid zal worden bijgewoond door vele hoogwaardigheidsbekleders. Ook de bekende veteraan Majoor Marco Kroon, drager van Nederlands hoogste onderscheiding, de Militaire Willemsorde, zal bij de plechtigheid aanwezig zijn.

De Stichting Herdenkingsmonument Militairen krijgt al verschillende jaren steun van het Ministerie van Defensie waaruit is voortgevloeid, dat de A- compagnie van het Regiment der Limburgse Jagers uit Oirschot het monument geadopteerd heeft. Hoogtepunt is de gezamenlijke kranslegging door veteranen uit Nederland, Engeland en Duitsland. Als het weer het toelaat zal er een fly-by plaatsvinden door twee Harvards, een eerbetoon aan alle gesneuvelden.

Het gezamenlijke doel van de Stichting, de veteranen en de bezoekers bij de herdenking is het blijven werken aan verdraagzaamheid om de verschrikkingen, zoals die zich hebben voorgedaan in de Tweede Wereldoorlog, in de toekomst te voorkomen. Het tot stand brengen van ontmoetingen tussen voormalige tegenstanders en het doorgeven van de fakkel aan de jongere generatie blijft voorop staan. Dit alles met als achterliggend motto: de geschiedenis is de leermeester van het leven.


15-11-2017 - Ereteken van verdiensten.

Al 25 jaar zet onze dorpsgenoot Elly Verstappen - Ruijters zich in voor de Poolse gemeente Pogorzela. Nog voordat Polen lid werd van de EU verzorgde Elly uitwisselingsprojecten met de jeugd uit (toen nog Hunsel, later Leudal) en Pogorzela. Verder heeft ze ervoor gezorgd, samen met haar reeds overleden echtgenoot Thieu, dat er jaarlijks kerstpakketten naar Polen gaan. Meer dan 70 families met in totaal 200 kinderen krijgen zo een extraatje.

Onlangs heeft Elly, samen met burgemeester Arno Verhoeven en dhr. Kasper Mulkens van de gemeente Pogorzela het Ereteken van verdiensten van de gemeente Pogorzela mogen ontvangen.

Top. Proficiat!

Elly Verstappen..JPG


15-11-2017 - Jeugd in Leudal laat van zich horen!

Vrijdagavond 24 november organiseert de Jeugdharmonie van Horn een gezellig concert in De Postkoets samen met GJiO, het gezamenlijk jeugdorkest van de harmonieën van Haelen, Heythuysen en Roggel. Kom eens luisteren en kijken hoeveel plezier onze jeugd beleeft aan het samen muziek maken, en hoe goed dat klinkt! Het concert begint om 19.00 uur en de entree is helemaal gratis.


14-11-2017 - Kerstworkshop.

Heeft u zin in een leuke 'kerstworkshop'? Kijk dan op de pagina "Advertenties" wat De Biezaak u te bieden heeft.


13-11-2017 - De vaoropgangers mit de Häörden vastelaovenjd.

 Jeugdprinsepaar 2017.JPG

Prins 2017.JPG 


12-11-2017 - Column week 46-2017.

Sjoone Vastelaovendj! Daar gaat de nieuwe "Column" van Michel over.


12-11-2017 - Prinsoetrope.

Om 14:11u. begint in De Postkoets het Prins uitroepen. Eerst wordt het jeugdprinsenpaar bekend gemaakt en daarna zullen we weten wie er voorop gaan bij De Sjaopsköp. Voor 16:00u zullen we het weten! Spannnnnend....
Vastelaovenjd.png


12-11-2017 - Ingezonden brief.

Wim Smeets heeft nogmaals een brief geschreven voor op de website. Het begin staat hieronder en via de link kunt u de gehele brief lezen.

Beste mensen,

Eind september schreef ik een bericht over de situatie in ons dorp, dit naar aanleiding van een column van Arno Walraven. Inmiddels zijn wij twee maanden verder; in deze tijdspanne hebben Arno en ik via de mail van gedachten gewisseld. Tevens heb ik in naburige dorpen mijn ogen de kost gegeven, hetgeen de volgende impressies heeft opgeleverd:

Lees hier verder.


11-11-2017 - Elfde van de elfde.

Je hebt er iets mee, of je hebt er niets mee... Maar vandaag is de dag waar half Limburg/Horn op heeft gewacht. De magische datum 11-11. Oftewel, het begin van het carnavalsseizoen. Zoals gewoonlijk zal De Sjaopswei vanavond het seizoen inluiden met elf kanonslagen. Dit gebeurd om 20:11u. in de kiosk. Iedereen is hiervoor welkom. Daarna zal er nog een leuk feestje, met carnavalsmuziek, plaatsvinden bij café restaurant Aan de Kirk. DJ Jannie zal het feest opluisteren.
Vastelaovenjd.png


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >