Verhalen

Op deze pagina zal ik met onregelmatige regelmaat een nieuw verhaal plaatsen. Denk aan verhalen van vroeger over heksen, aerdmenkes, witte wieven, de duivel enz. Verhalen hier uit Horn of de omliggende dorpen. Of gewoon een ander verhaal wat ik, of u, wilt delen.
Natuurlijk is een bijdrage van u dan ook welkom. Stuur het naar mij, maar denkt u wel aan het auteursrecht. Dus als het uit een boek komt: graag duidelijk vermelden.

Sociale reparatie!

Het zijn zeer onwerkelijke tijden! De wereld staat op zijn kop. Je staat 's ochtend op en er staan alweer twintig appjes met Corona grappen op je te wachten. Eenmaal aan het ontbijt hoor je op de radio de ene update na de andere en als je 's avonds de tv aanzet is het Coro-voor en Coro-na! Inmiddels deelt ook iedereen op social media zijn of haar mening over de Corona situatie of laten mensen zien hoe ze thuis aan het "Quarantraine" zijn. Dit is voor mij trouwens ook direct de inzending voor het woord van het Jaar 2020 in de Dikke van Dale. qua·ran·trai·ne (de; v(m))1gedwongen in afzondering trainen in je eigen huis als je de deur niet uit mag bij een besmettelijke ziekte

Ik moet zeggen dat ik zeer veel bewondering heb voor de mensen die zich 24/ 7 inzetten om deze uitdaging voor de mensheid. Het zorgpersoneel wordt geprezen, meer dan terecht overigens. Maar ik heb ook ontzettend veel respect voor de landsbestuurders. Nu is een tijd dat de mannen van de jongens en de vrouwen van de meisjes worden onderscheiden! Maar genoeg nu over Corona zelf, om eerlijk te zijn dat nu wel een beetje moe!

Zoals iedereen breng ik nu, samen met Sharon, meer dan anders, 'verplichte' tijd door met onze twee prachtige dochters. Dit is een consequentie waar je mij zeker niet over hoort klagen. Overdag samen huis- en thuiswerk en 's avonds een mooie film of "the battle of the Lintjens", een spellen marathon, die net zolang zal duren dan dat men van ons verlangd.
Ik bespreek met onze dochters ook hoe het vroeger bij ons in het gezin ging en gaandeweg begin je te graven in eigen historie. Ik bemerk dat je een 'reset' ondergaat tijdens dergelijke sessies. Het werkt als een ontslakking of ontgifting van onze geest, ziel en sociale normen een waarden. Je komt tijdens die dagen heel langzaam tot inzicht dat de maatschappij net een grote smeltkroes is, bij elkaar geflikkerd in een grote pan, die al jaren op het hoogste vuur staat. Net voordat deze overkookt, worden wij gedwongen terug te gaan naar de basis! Het vuur wordt op een klein pitje gezet en de smeltkroes stopt even met borrelen! Vier jaar geleden schreef ik onderstaand gedicht en ik kom tot de conclusie dat de wereld nu pas wakker wordt .

Social Sickness

Realisme wordt ontmaskerd door het verdwijnen van de afleidende smog!
Ontluistering is het woord dat direct aan de bovenkant van het stille water verschijnt!
Pijnlijk onbegrip bij de gedachte dat weinig anderen het zien, écht zien!
De wereld verliest bij elke zonsondergang steeds meer kleur!
De tand des tijds zorgt voor 'selfdestruction'!
Niet lichamelijk, want ons (kunstmatig) vlees gaat steeds langer mee!
Maar geestelijk verliezen we onze diepgaande inhoud!
Smartphones maken de wereld juist allesbehalve 'smart'.
De mens wordt elke 2 minuten verleid één of ander nietszeggend bericht te bekijken!
Anti Social Media, want het is weinig kwetsbaar of puur meer!
We reageren met duimpjes en hartjes op elk oppervlakkig bericht en feliciteren mensen
​die we in het echte voorbij gaan volledig negeren!

Hou je van iemand of heb je iets dierbaars te vertellen,
stap eens op de fiets en probeer gewoon eens aan te bellen!

Wake up!


Dat laatste kan nu even niet, op de fiets stappen en gewoon even op visite gaan, maar ik heb wel goede hoop dat na deze herstelfase van de wereld, wij allemaal iets bewuster zijn van de dingen die er écht toe doen. Ik hoop dan ook dat de solidariteit die nu duidelijk voelbaar is, straks écht doorzet. Ik wil dan ook voorstellen, dat als alle maatregelen van de overheid zijn opgeheven, dat we dan de echte, nieuwe wereld samen kleur gaan geven. Als we dan toch nog steeds social media moeten gebruiken, laten we dan een evenement aanmaken: "Häörse kroegentocht - zaterdag ..-.. - 2020 van 19.00 uur tot in de late uurtjes". Dan kunnen we gewoon weer met elkaar praten, op 1,5 cm afstand van elkaar, grappen delen én de lokale horeca ondernemer een nieuw duwtje in de rug geven! 

#Ik ben voor! #häörväörhäör

Ik hoop dat iedereen deze fase bewust door maakt, gezond blijft en dat persoonlijke ellende bespaart blijft.

Tot gauw, in het echte leven!

Cheers Siets