Column week 51-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Na jouw vorige column kreeg ik al snel de nodige verwijten. Waarom had een lid van de Raad van Elf immers niet geschreven over de grensverlegging en de Prins? Een gemiste kans zo werd besloten. Ik moet er natuurlijk nog een beetje aan wennen, vooral de vergaderingen hakken erin, je zou denken dat ik wat gewend was. Buiten dat denk ik ook niet zo in grenzen. Gelukkig maar, toen ik als boer in de onecht werd verbonden woonde ik namelijk in Nijmegen. Over grensverleggingen gesproken. Al twijfel ik er geen seconde aan dat de mannen van de Sjaopswei de nodige versierselen ook in het Nijmeegse waren komen plaatsen.

Nu het december is ligt de carnaval even stil, een welkome pauze nu het ook al in november flink feest is. En met de kerst in zicht keert de rust zelfs op de Dorpstraat voorlopig terug. Na de herenzitting leek het even op een willekeurige studentenstad op vrijdagmorgen. Het dorpscentrum ondergaat inmiddels een flinke transformatie. Sinds hij er woont heeft Frank van Kempen het altijd over de "PC Hooftstraat van Horn" en hoewel je bij onder meer 't Galerieke terecht kunt voor kerstcadeaus lijkt me dat lichtelijk overdreven.

De winkelstraat verandert en daar heeft ook Horn last van. Alhoewel last van? Het is niet alleen maar slecht nieuws natuurlijk. Naast de nieuwe woonvormen blijven er zaken die een fysieke locatie nodig hebben. Sporten of je haren laten knippen is op het internet (voorlopig?) nogal lastig. En ik blijf het zeggen, recreatie is het Hornse verdienmodel van de toekomst. Neem simpelweg de stijging van het aantal overnachtingsmogelijkheden. Als we de geruchten mogen geloven is het einde nog niet in zicht. Nu nog een mooie bestemming voor het raadhuis. Laten we dat maar als goed voornemen bestempelen.

Groet Michel