Column week 47-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Op de dag van schrijven kunnen we lezen dat volgens Elsevier het Laurentius ziekenhuis het beste van Nederland is. Een compliment waard maar natuurlijk wist ik dat al. Natuurlijk? Misschien wel helaas, want er vaak komen is natuurlijk geen goed teken. Op social media stonden de klagers echter in de rij. Het uitgebreide onderzoek kan helaas niet tegen hun eigen anekdotes op. In dit geval begrijp ik dat nog wel. Als het in het ziekenhuis fout gaat, gaat het ook meteen goed fout. Toch, waar mensen werken worden nu eenmaal fouten gemaakt.

Helaas is ook op veel andere vlakken de anekdote primair, we nemen niets meer aan van een ander. In de politiek is het niet anders, er is altijd wel een of andere krantenkop waardoor je standaard met 1-0 achter staat. Als je het eenmaal kunt uitleggen zijn de meeste mensen begripvol. Maar wie heeft daar nog tijd voor? Klagen is koning. Bij een simpel bericht over nieuwe grotere containers wordt opgemerkt dat ze toch niet geleegd worden. Het lijkt soms wel sport om bij positieve berichten toch te kunnen klagen. Voeg er inmiddels vaker zelf cynisch aan toe dat het wel de schuld de van de gemeente zal zijn.

Maar Michel, ben je nu niet zelf aan het klagen, in een column nota bene? Ik hou al op. “It comes with the territory”, zeggen de Engelsen. Waar we wel echt mee moeten stoppen is het klagen over wie vanaf vandaag de prinsenveren mag dragen. Ik schreef er al eerder over, iedereen doet het op zijn eigen manier en daarmee per definitie goed. Ik kan dan ook niet wachten tot we weer achter de Prins mogen aanschuiven in de polonaise. Wie het ook is, alaaf!

Groet Michel