Column week 46-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Vorige week schreef je over jouw schooljaren, ik had je graag nagedaan. Het lijkt me echter verstandiger daar mee te wachten. Veel van hen geven nog steeds les, onder andere aan mijn nichtje en neefje. Mijn tante zal het niet waarderen als ik ze nog wijzer maak. Wie weet, als ik over een paar jaar nog steeds elke week in de pen klim.

Volle agenda’s weer dit weekend. Voor de beker wordt gevoetbald en de jeugd gaat Sint Maarten binnenhalen. In Horn kan dat nog zonder demonstraties of beveiliging mits de lampionnen biologisch afbreekbaar zijn natuurlijk. Aan de andere kant van de Maas ging dat wat moeizamer. Een hoop tumult en enkele gulle ondernemers waren er nodig om het feest überhaupt doorgang te laten vinden. Gaat dat hier toch een stuk makkelijker. Toen ik zelf nog warm liep voor grote vuren (snap je hem) kan ik me herinneren dat het wel heel makkelijk ging. Gefascineerd keken we toe toen we ontdekten dat autobanden wel heel goed fikten, vooral als je nog wat benzine toevoegde. Maar goed, ik zou de jonge lezers niet wijzer maken.

Het hoogtepunt gaat ongetwijfeld plaatsvinden op de dag dat deze column verschijnt. Wie worden de grote en kleine voorganger in de carnaval dit jaar? Ergens is iemand nu heel zenuwachtig aan het zijn, het zwijgen is bijna gedaan. Het zal ongetwijfeld eindeloos hebben geleken, ondertussen geloof ik amper dat het alweer november is.

Groet Michel