Column week 45-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

In de politiek zijn er altijd een paar maanden die eruit springen qua drukte, althans voor raadsleden. november staat in het teken van de begroting. Dat betekent rekenen, schrijven en vooral lezen en nog eens lezen. En dat alles nog zonder het ontwikkelen van een hippisch centrum op het Hagelkruis.

Jammer is het dan ook dat de mooiste tijd van het jaar ook halverwege november aanvangt. Het zou daardoor zomaar kunnen dat je daardoor van allerlei moois moet missen zoals de 11de van de 11de. Dan heb ik het uiteraard over de opening door de Sjaopswei in ons eigen Horn. Niet dat misbaksel wat ze in het Mecc gaan opvoeren, eeuwig zonde natuurlijk. Over zaken gesproken die je niet wilt missen, aan het einde van de maand viert de Bacchusklup zijn eerste jubileum. Elf jaar worden gevierd met een heel scala aan artiesten, vooral de verrassingsact wil je niet missen (het voordeel van regelmatig een column schrijven is dat je af en toe reclame kunt maken, het is me hopelijk vergeven).

Terug naar serieuzere zaken. We hadden het al eerder over de gemeentebegroting. Accommodaties vormen daar een wezenlijk onderdeel van. Mijn mening is bekend, de constructie die we in Horn hanteren (maar ook in bijvoorbeeld Haelen) is prima en voorkomt een berg kosten voor de gemeenschap. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen verbeterpunten zijn. Zaak dat u die komende maandag vooral aandraagt als de gemeente om uw mening komt vragen. Niet mijn mening, ik heb zat plaatsen waar ik die kwijt kan. Zoals in deze column al weet ik tegelijkertijd dat niet iedereen dat op prijs stelt. Ik zal dan ook beloven dat als ik maandag kom, ik voor deze keer enkel toehoorder ben.

Groet Michel