Column week 43-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Tweewekelijks worden we geacht wat op papier te zetten, een columnist moet schrijven immers. Soms lijkt het echter niet nodig om woorden te gebruiken. Soms spreken beelden voor zich. Zoals het beeld van honderden tractoren die de snelwegen blokkeerden bij nieuwe protesten. Helaas spraken de beelden waarin een enkeling als een waanzinnige over de Vismarkt in Groningen raasde ook voor zich.

Ook afgelopen vrijdag was een enkel beeld veelzeggend. Aan de vooravond van het jubileumseizoen kwamen leden en oudleden van de Bacchusklup bij elkaar voor een reünie. Een bont gezelschap met leden uit alle 11 jaren werd op de foto gezet. Er was slechts een enkele jubilaris. Zelfs voor ondergetekende was het echter iets te potsierlijk om zichzelf een onderscheiding uit te reiken.

Soms zijn woorden niet nodig omdat de woorden van anderen meer dan voldoende zijn. Met het verschijnen van een nieuwsbericht over de Postkoets waren enkele dorpsgenoten overduidelijk. Daar hoeft deze politicus niks meer aan toe te voegen.

En soms, soms ga je de woorden van anderen toch nooit overtreffen. Wie de bijdrages van KSV en de Sjaopswei afgelopen week las weet dat we met het overlijden van Jac Vissers een echt dorpsfiguur armer zijn geworden. Een verenigingsman in hart en nieren haast synoniem met de kantine van KSV. Sjaak (want zo kende de meeste hem) runde jarenlang misschien wel de beste kroeg van het dorp. "De letste polonaise veel zjwaor". Ik wens familie en vrienden veel sterkte. Een gemis, zo veel is zeker.

Groet Michel