Column week 42-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

De ene markt is duidelijk de andere niet. Het was weer een grote drukte op de vlooienmarkt. Achteraf was het gezellig, erg gezellig. De opbrengst, financieel dan, zal navenant zijn geweest. En geloof het of niet, eindelijk is het ze op de Heijs gelukt om me te strikken. Niet als lid (dat mogen ze blijven proberen) maar als verkoper. Voor herhaling vatbaar dus.

De kermismarkt of lentemarkt blijkt niet langer voor herhaling vatbaar. Zoals ik al zei, de ene markt is de andere niet. Zowel het aantal marktkramen als het aantal bezoekers liep al jaren terug. Een vicieuze cirkel - minder kramen is minder bezoekers is weer minder kramen- waar de organisatie niet uitkwam. Ook de combinatie met de kermis bracht niet wat men hoopte. Persoonlijk had ik de combinatie met de kermis een paar jaar het voordeel van de twijfel gegeven. Ik heb echter makkelijk praten, niets zo frustrerend als vrijwilliger jaarlijks veel tijd in een initiatief steken waarvan het resultaat tegenvalt. Heb van dichtbij mogen zien hoe hard ze er aan getrokken hebben, het is niet anders. De harmonie zal ongetwijfeld met een goed alternatief komen.

Bij het ouder worden lijkt de tijd steeds sneller te gaan ( ik had al gewaarschuwd voor weemoed bij het naderen van mijn dertigste levensjaar). Ondanks een felle zon is oktober toch echt alweer halverwege. Het aftellen is begonnen. In mijn omgeving zullen ze langzaamaan gestoord worden van mijn gejammer maar niks is zo onverbiddelijk als de tijd. Al weet ik ergens ook beter. Er is immers nog één ding dat erger is dan oud worden en dat is niet oud worden. Zo dat is weer genoeg deprimerend proza voor deze week, het wordt tijd dat we het carnavalsseizoen openen.

Groet Michel