Column week 35-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

De kermis is inmiddels in het dorp. Als aanwonende van het kermisplein heb ik dit jaar alleen zon besteld, dat is volgens mij aardig gelukt. Ooit -lang, lang geleden, ik ben inmiddels de tel kwijt- begonnen we met deze columns tijdens de kermis. Toch altijd een mooie mijlpaal (al is dat uiteindelijk aan de lezer om te beoordelen).

Het weekend begon met serieuzere zaken. Zo neemt onze burgemeester dit weekend afscheid na een lange loopbaan. In Leudal was hij maar liefst 12 jaar burgemeester. Als raadslid dat aan zijn vijfde jaar Leudal bezig is kan ik je verzekeren dat die jaren dubbel tellen. Al bedenk ik dat jij de laatste bent aan wie ik dat hoef uit te leggen. Ondanks die (pas) vijf jaar mocht ik namens de gemeenteraad een afscheidswoord aan Arno Verhoeven richten. Een mooie taak, je kunt je voorstellen dat de termen burgervader en mensenmens veelvuldig voorbij kwamen. 

Niet evident om in die herindelingsgemeente met zijn 16 unieke (en soms eigenwijze) dorpen een verbindende factor te zijn. De cynische midden-Limburger kijkt liever de kat uit de boom. Toch denk ik dat het Arno Verhoeven gelukt is. Hij was uiteindelijk de “eerste burger van veeldorpenland”. En de rest van zijn functioneren? Laten we eerst maar eens ervaring opdoen met zijn opvolgster, dan hebben we ook vergelijkingsmateriaal. Dit weekend staan we vooral stil bij het afscheid van de eerste ereburger die Leudal rijk is. Dat doet voorlopig niemand hem na!

Groet Michel