Column week 34-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Het onderwerp deze week laat zich raden. We maken kort een uitstapje naar Neer en nee dat is niet omdat daar de redactie op dit moment gehuisvest is. Mocht u op het moment van lezen van deze column nog twijfelen, ga dan zeker een kijkje nemen op het EST. Nog voor de grote optocht van vandaag was er meer dan genoeg te zien. Denk aan het OLS maar dan aangevuld met schutters uit alle hoeken van Europa. Brabantse en Gelderse gildes, Oekraïners in volledig kozakkenkostuum (met bijhorend kapsel) en honderden Duitse Schützenfreunde. Sommige in pofbroeken, geen gifgroene zult u begrijpen. 

Een compliment voor de organisatie (waaronder St. Martinus Horn) is op zijn plaats. Het terrein lag er vlekkeloos bij en was verbazend overzichtelijk voor een evenement van dit formaat. Wie enigszins wat heeft meegekregen van de jarenlange voorbereiding weet dat dit verre van vanzelfsprekend was. Over tijdrovende zaken gesproken, geen Europese koning uit Horn helaas. Misschien maar goed ook, 48 weekenden in het jaar op pad voor de schutterij is misschien ook wat overdreven.

Wie in Horn wil blijven en toch wat wil meekrijgen kan op zondag naar de Poolse Mis. En dan is het bijna tijd voor een korte activiteitenpauze in Horn. Na het molentoernooi op de tennisclub komt de Kermis, steevast het einde inluidend van de zomerperiode. Enkele weken geleden bleek dat ik toch enigszins voorspellende gaven had. De stapel nog te lezen boeken is namelijk amper geslonken. 

Groet Michel