Column week 30-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Na het beginnen van de schoolvakantie werd dit weekend ook de bouwvak ingeluid. Steevast het teken dat het dorp echt op pauzestand gaat voor een paar weken. Buiten de (steeds meer Duitse) klanken op het terras is het stilletjes, zeer stilletjes. Met dit weer hadden een paar steeldrums niet misstaan, die moeten we er maar bijdenken. Wellicht dat een cocktail of glas sangria helpt. Een parapluutje in een pilsje staat immers ook zo raar.

Hoewel de dagen dubbel zo lang lijken zijn de vakantieweken weer zo voorbij. Om te voorkomen dat ik ook na de vakantie nog een stapel ongelezen boeken hebben komt er toch wat planning bij kijken. Ik kan je nu al vast verraden dat deze gaat mislukken. Zeker nu ze in de Tour de vlakke etappes achter zich hebben gelaten. De Nederlanders zorgen voor spektakel, zoveel is zeker. Of het nu Kruiswijk in de ontsnapping, Groenewegen in de sprint of Dumoulin in de top van het klassement is; het is lang geleden dat we zo'n geweldige generatie wielrenners hadden (misschien nog wel nooit). Genieten voor de (niet praktiserend) wielerfan dus.

Een luchtige column deze week dus. Een zomercolumn zal ik het niet noemen, dat doet me te veel denken aan die nietszeggende rommel die de NOS ons elk jaar in de zomer voorschotelt. Ook zij worstelen zichtbaar tijdens komkommertijd. Als je nog een tv-abonnement hebt - ik leef al een half jaar naar grote tevredenheid zonder al vindt mijn moeder dat voor hippies- werd je dit weekend getrakteerd op een integrale uitzending van de opening van de Noord-Zuidlijn. Alleen al met de kosten van deze uitzending kon je hier menig bus laten rijden. Ach, laat ik niet klagen in vakantietijd. Tijd voor een siësta, ik word er immers niet jonger op (ik heb jullie gewaarschuwd).

Groet Michel