Column week 28-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Eindelijk vakantie, althans voor de schooljeugd. De gemeenteraad vergadert dinsdag nog een keer maar dat is echt te wijten aan onze eigen vergaderdiscipline. De eerste week van de schoolvakantie betekent traditioneel dat het tijd is voor het zomerkamp van de scouting. Zoals je weet een bijzonder kamp dit jaar. Om ons jubileum te vieren zijn we met de hele groep in Mook. Sterker nog, het is met een biertje in de hand na het opbouwen van het kampement dat ik deze column schrijf.

Ik weet niet beter dan dat ik in de zomer ga kamperen. Vanaf ongeveer mijn achtste doe ik niet anders (een enkele jaargang om medische redenen uitgezonderd). Het heeft me veel geleerd en veel gebracht. Avonturen in Vijlen, Helmond en Arcen om maar eens wat te noemen. En op latere leeftijd op kamp in Brugge of Monschau en de eerste kennismaking met Scandinavië. Te veel herinneringen om op te noemen. En niet te vergeten, goede vrienden tot op de dag van vandaag. Het mag duidelijk zijn, ik kan iedereen de scouting aanbevelen. Een kwestie van door het -helaas- stoffige imago kijken.

Ik stel dan ook voor om vooral van de komende dagen te gaan genieten en niet te veel op schermen te gaan staren. Noem het maar de zomertip. Het zij me hopelijk dan ook vergeven dat deze column wat korter is dan gebruikelijk.

Groet Michel

Ps. De wifi functioneerde op de Mokerheide prima.