Column week 27-2021.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

De redactie heeft weer geduld moeten hebben deze keer. Was vergeten dat ik als lid van een vereniging ook nog af en toe de handen uit de mouwen moet steken en vanmorgen oud papier op moest halen. Het ontlokte bij een voorbijganger de uitspraak dat ze op de gemeente wel erg dun in het personeel zitten als de wethouder maar zelf het vuilnis komt ophalen. Heb er maar om gelachen, ze moesten eens weten.

Verenigingen die zelf hun geld bij elkaar sprokkelen, heel normaal. De meeste verenigingen in Horn weten niet beter. Daar zetten leden zich nog eens in zonder dat ze daar zelf direct beter van worden. Dat laatste lijkt soms steeds zeldzamer te worden. Sterker nog, het is al snel te veel gevraagd. De plastic soep in de oceaan is zorgelijk, we ergeren ons groen en geel aan de troep in de berm maar wanneer we onze frikandel speciaal naar binnen moeten werken met een houten in plaats van een plastic vorkje trekken we nog net niet met fakkels en hooivorken naar Den Haag.

Dat ongenoegen moet natuurlijk meteen het internet op, stel je voor dat we het met niemand gedeeld hebben. Het liefst door iemand anders de maat te nemen. Politici zijn daarbij een gewild doelwit. Geen probleem, dat hoort er nu eenmaal bij. Het nadeel van lokale politici is echter dat ze in een keer op de stoep kunnen staan om (om maar eens wat te noemen) oud papier op te halen. De ontmoeting was enigszins ongemakkelijk maar  vooral vriendelijk en de afspraak om een kopje koffie te drinken staat. Dan kom ik er ook meteen achter of deze criticaster ook de column leest.

Groet Michel