Column week 26-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Allereerst bedankt voor het invallen natuurlijk. Gelukkig was het deze keer voor een vrolijke gebeurtenis. We mogen terugkijken op een geslaagd weekend. En zoals je al eerder schreef, we hoeven ons de komende tijd niet te vervelen. Wat dat betreft is het goed dat de politiek binnenkort in de pauzestand gaat ( wij heren plegen dat reces te noemen).

Meer dan ooit leven we van evenement naar evenement. Vraag is wie er aan de beurt is om iets te organiseren. Dit heeft ook een keerzijde, zelden kijken we nog uit naar iets als een kermis. Laat staan de kermis in naburige dorpen. Mijn generatie is de laatste die nog regelmatig zo eens een kroeg binnenloopt, vaak alleen nog maar in het weekend. De jeugd spaart liever om verschillende festivals te bezoeken in de zomer (nu mijn 30ste levensjaar steeds sneller nadert kunt u gerust meer weemoedige verhalen over "de jeugd" en "vroeger" verwachten, alvast mijn excuses). Bovendien verkeerde het ouderwetse bruine café al in zwaar weer.

Midas Dekkers (oorspronkelijk van de marmotten en struisvogels inderdaad) heeft er een heel boek aan gewijd. Ontmoeten of gewoon wat slap ouwehoeren gebeurt steeds meer digitaal. Bovendien maakt het de wereld een stuk groter, een concert bezoeken in de andere hoek van het land is zo geregeld. Dat niet alleen de vrouw maar ook de kastelein je tegenwoordig naar buiten stuurt om te roken helpt natuurlijk ook niet. Nee het bruine cafe is een bedreigde soort, Midas kan het weten. Nu zijn de Hornse ondernemers innovatief genoeg maar toch, loop eens wat vaker binnen. U zult er geen spijt van hebben.

Groet Michel