Column week 21-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Goed nieuws, las afgelopen week in de Volkskrant dat ziek zijn eigenlijk een soort baan was. Weg dat gat in mijn CV. Vraag me alleen af van wie ik al die uren nog tegoed heb, gewoon aan minimumloon is prima verder. 

Vorig week had je het over schaapskoppen. Een terugkerend onderwerp als je in het Hornse tweewekelijks iets mag neerpennen. Hoewel we vroeger bekend stonden om onze schapenmarkt zijn het nu vooral de symbolische schapen die tellen. Hoewel, op het plein is enkel nog af en toe schaapsvlees te krijgen. Het aantal daadwerkelijke schapen in Horn is al jaren beperkt. Gelukkig maar, scheelt waarschijnlijk een hoop activisten. Mensen die doorgaans niet verder kijken dan hun neus lang is. Zo is er een grote kans dat ze door de stal te betreden in Boxtel zelf ziektekiemen naar binnen gedragen hebben. Het doet denken aan de slimmeriken die herten loslieten zodat ze vervolgens op de snelweg aangereden konden worden.

Mijn tip - er vanuit gaande dat deze mensen buiten sensatie en etteren ook van dieren houden- neem een stap terug en bekijk het eens relatief. Ja, als je een megastal inloopt heeft dat iets onnatuurlijks en heeft dat weinig meer te maken met het romantische beeld van het klassieke boerenerf. Maar dierenwelzijn staat nergens zo hoog op de agenda als in Nederland. De meeste boeren geven om hun dieren en hebben er enkel zoveel omdat wij elke dag een grote en vooral goedkope portie vlees willen eten. Als we daar iets aan willen doen moeten we dat vooral Europees aanpakken.

Ik ben benieuwd of we volgende week een opkomstpercentage boven de 30 procent halen.

Groet Michel