Column week 20-2021.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Wie niet beter weet ziet afgelopen week niks nieuws. Sterker nog, iemand loopt weg bij FVD, een CDA’er is in opspraak en het oudste conflict ter wereld laait weer op. Business as usual zou een cynicus zeggen. En dan is er nog de pandemie, we zouden hem zo graag vergeten. Toch werd mijn monotone thuiswerk bestaan - de Burgemeester is onverbiddelijk- een paar dagen geleden opgeschrokken. Trommels, wat nu weer? Gesneld naar het raam kon ik opgelucht adem halen. Vaandels en de blauwe uniformen van de schutterij marcheerden door de straat. Doorgaans een gebruikelijke exercitie op Hemelvaart. Dit jaar was het echter bijzonder en dat was aan de gezichten af te lezen.

Het was een teken dat de eindstreep wellicht in zicht is. Dat we enigszins terug naar normaal kunnen binnen een afzienbare tijd. Een hoop mitsen en maren, niet te vroeg juichen en voor de zekerheid meerdere keren afkloppen op hout maar wellicht dat anderen straks ook weer zonder restricties kunnen gaan genieten van hun passie. De hysterie toen de terrassen open mochten geeft wel aan hoe erg sommigen er aan toe zijn. Ik ben het geduld zelf (dat moet ook wel met mijn beroep) maar ik zit er tweemaal geprikt en wel helemaal klaar voor.

Ook in politieke zin komen we in de buurt bij de eindstreep nu we het laatste jaar van deze periode ingaan. Inmiddels zijn we de langstzittende coalitie in de Leudalse geschiedenis. Enigszins een bedenkelijk gegeven al schrijf ik het record graag op mijn naam. Toch voelt het niet als het einde van de vorige periode. Er is een collectief gevoel dat met de bizarre tijd die we hopelijk straks achter ons laten het werk pas net begint. Ieder zijn passie; Als ik in maart al folderend en handenschuddend over straat kan om uit te leggen waarom wij graag ons werk van de afgelopen jaren voortzetten hoop ik dat met dezelfde hoopvolle blik te doen die ik afgelopen week aan het raam voorbij zag komen.

Groet,
Michel