Column week 17-2020.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

De dagen trekken gezapig voorbij. Het lijkt een beetje op die week tussen kerst en oud op nieuw alleen warmer en stukken langer. Ik moest mezelf eraan herinneren dat er alweer bijna een week voorbij was en dat het weer mijn beurt was de pen ter hand te nemen. Nou ja, de digitale pen. Zoals wel meer digitaal is momenteel. Zelfs de komende gemeenteraadsvergadering mogen we vanachter een scherm doen. Nog niet zo evident, extra regels en korte spreektijden moeten het nog een beetje overzichtelijk houden. Al kan dat voor de raad van Leudal wel helemaal niet zo veel kwaad.

Zolang ik gezond ben -dat heet voor mijn doen relatief gezond ben- hoor je mij niet klagen. Mijn leven speelt zich momenteel af op een paar vierkante meter en dat is vervelend en monotoon maar niet dodelijk. De stilte van het Corona bestaan is echter niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn er mensen die worstelen met eenzaamheid of een conflict situatie thuis. 

Maar het aller aller zieligst zijn natuurlijk al die opiniemakers en trendwatchers, met name die op de rand van relevantie.

Niemand zit te wachten op hun mening of hun voorspelling nu het grote mensentijd is. En dat legt natuurlijk pijnlijk bloot dat hun bijdrage al eigenlijk niet zo belangrijk of interessant was om mee te beginnen. Met deze identiteitscrisis weten ze zich maar moeilijk raad wat leidt tot een ziekelijke drang tot controverse en ophef. Met dat beetje aandacht wat dat oplevert zijn ze natuurlijk maar even zoet waardoor het nog gekker moet. Voor je het weet noemen ze een groot deel van de bevolking “dor hout”, dat is tenminste nog eens lekker dwars durven denken!

Steek eens een kaarsje op voor deze mensen, want zij zijn overduidelijk echt zielig.

Groet,
Michel