Column week 17-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Een feestweekend, althans voor christenen. Het belangrijkste feest op de kerkelijke kalender. Mijn religieuze houding of beter het ontbreken daaraan mag inmiddels bekend zijn. Thierry Baudet sprak op donderdag uit dat hij niet kon wachten op vrijdag, volgens hem de belangrijkste dag van het jaar. Ongelukkig voor hem bleek de 20ste april ook de geboortedag van Adolf Hitler te zijn. De speurneuzen op Twitter maakten daar natuurlijk meteen gehakt van. Teken van de tijd. Jezus had daar geen last van, die had immers maar twaalf volgers.

Zoals ik al zei, een feestweekend. Naast Pasen is het dit weekend ook feest op 20 april (of 4/20 op z’n Amerikaans), deze dag staat in het teken van de cannabis. Overgewaaid uit Californië waar het feest gebruikt wordt om te protesteren tegen wietverboden. Als we dan toch feestdagen uit de VS moeten importeren ruilen we deze wat mij betreft in voor Halloween. Past ook wel bij Nederland al worden we op dat gebied weer ingehaald door de VS, een van de meest preutse conservatieve naties op aarde. Over tekenen van de tijd gesproken.

De joint is deze week helaas niet het enige waar de vlam in gaat. Beelden van een brandende Notre Dame gingen in minuten de wereld over. Eeuwig zonde, al wordt de herrijzenis (om in het Paasthema te blijven) meteen geregeld. Miljoenen vanuit de hele wereld zijn al toegezegd. Voelt ergens toch wrang, het is immers niet zo dat er geen instanties zijn die hier de handschoen kunnen oppakken. De groepering met waarschijnlijk de grootste vastgoedportefeuille ter wereld bijvoorbeeld. Maar goed, nu ben ik weer genoeg recalcitrant geweest, ik wens jullie allen een vrolijk Pasen!

Groet Michel