Column week 14-2022.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

We zijn in gesprek. Heel gemeentelijk Nederland zal de komende weken in dergelijke termen duiden waar ze mee bezig zijn. Niemand is heel uitgesproken in de wittebroodsweken van de nieuwe raad. Tenzij je zeker weet dat je niet meedoet. Niet dat er zo heel veel om gevraagd wordt. Lokale journalisten bellen mondjesmaat maar de landelijke aandacht gaat na een paar dagen luie scorebordjournalistiek alweer snel door naar het volgende. Voor de lokale formatie is amper belangstelling. Niet dat ik het heel erg vind niet bij elke stap buiten het gemeentehuis een microfoon onder mijn neus geduwd te krijgen. Ik kan dagen op het gemeentehuis rondlopen zonder dat iemand een foto maakt met mijn notities over welk raadslid eigenlijk een functie elders zou moeten hebben.

Wat ik erger vind is wat dan weer wel de aandacht krijgt. Soms lijkt het steeds gekker te worden met de stompzinnigheid aan de gemiddelde talkshow tafel. Zo mag een oud-voetballer die er geen geheim van maakt door Qatar betaald te worden compleet leeglopen met allerlei halve smoezen en debiele leugens over de moderne slavernij die nodig was om stadions uit de grond te moeten trekken. Stadions die er nooit hadden moeten komen en geen enkel ander doel dienen dan het ego te strelen van mensen die van gekkigheid niet meer weten wat ze aanmoeten met hun oliecenten. Die kwaliteitskranten en onderzoekbureaus gooiden al die sterftecijfers maar op een hoop. Als het niet meer gaat over het feit dat er doden vallen maar hoe je ze moet tellen kun je beter je mond houden.

Niemand zou naar dat WK moeten kijken laat staan zijn nationale elftal afvaardigen. Nee laat me dan maar naar de Casquettenakker trekken. Horn tegen Heythuysen, dat gaat tenminste ergens over. Minder ego's, minder geld maar des te meer passie. En geen ongelukken bij het onderhoud van het veld. Tenzij je de incidentele kater meetelt. Hopelijk valt die maandag mee, hup die rood-witten!

Groet Michel