Column week 08-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno, dag Joeri,

Laat ik beginnen met jou heel veel succes en sterkte te wensen Arno. Ik, maar zeker ook de lezers, verwachten jou snel weer terug. Tot die tijd mag Joeri de honneurs waarnemen. Voor hem op het perfecte moment, de laatste paar weken van de Vastelaovendj naderen snel. En geloof me, als het venijn in de staart zit, zit er nog heel wat in het vat.

Het ene mooie moment wisselt het andere af. Zo kreeg pastoor Dieteren gisteren de Bloomebössel. Ongetwijfeld verdiend, zoals je weet ben ik niet meteen degene die het werk van pastoor het meeste volgt. Toen vrijdag op de bonte avond in een act werd voorgesteld dat ik moest bidden voor het eten begon het lachen al, de grap moest toen nog komen (gemist?!, ben erbij volgend jaar!). Een bloomebössel is echter altijd verdiend, het is immers al bijzonder als je in aanmerking komt. Bij een onverwachte tweede halte op vrijdagavond kwamen we pastoor opnieuw tegen, het tekent zijn toewijding. Jullie krijgen allemaal de groeten uit de feesttent, LVK-winnaars Hoondervel werden prachtig onthaald. Daar konden we na het prachtige optreden op de receptie van Joeri natuurlijk niet ontbreken. Vastelaovendj verbroedert, dat blijkt wel weer.

Het mooiste moment moest ik echter op een scherm zien. De LVK delegatie uit Horst stopte in Maastricht bij het ziekenhuis om een eerbetoon aan hun door het noodlot getroffen prins te brengen. Ook na een paar keer kan ik er nog steeds niet goed naar kijken. Misschien omdat de ramen mij iets te bekend voorkomen. Misschien omdat het me doet denken aan dat ene onverwachte kaartje van jeugdprins en jeugdprinses waarop ze wensten dat ik er snel weer bij was. En misschien ook wel omdat de vermoeidheid al een beetje begint toe te slaan. Hoe dan ook, dit is Vastelaovendj. En wie dat niet snapt Joeri, zal het ook nooit begrijpen.

Groet Michel