Column week 06-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Cc: Prins Joeri 1

Op de receptie van Joeri gaf je aan dat je straks noodgedwongen een pauze moest nemen met het schrijven van de column. Mocht het zover zijn bood je In de tussentijd prins Joeri een plaats om zijn carnavalservaringen met ons te delen. Ik richt de column dan ook alvast een beetje aan hem. Kan hij alvast meekijken. Wist niet precies hoe dat te doen maar heb uiteindelijk gekozen voor de digitale oplossing. Jij kan ons ongetwijfeld vertellen hoe dat formeel in een briefvorm hoort. 

Op moment van schrijven wrijf ik de slaap uit de ogen. Zoals het hoort moesten we als raad van elf de Sjaopswei natuurlijk op een ludieke wijze feliciteren. Het is prachtig geworden, foto’s volgen ongetwijfeld. Nadeel was dat we daarvoor in het duister van de nacht moesten opereren. Mijn lumineuze idee was om op te blijven in plaats van de wekker heel vroeg te zetten. Ik zou er over ophouden maar dan voel je echt dat je ouder wordt. Prins Joeri was er ook bij, wellicht schrijft hij er volgende week over.

Sowieso zal hij trots terugkijken op dit weekend. Het jubileum van de Sjaopswei wordt prachtig gevierd. Natuurlijk hoort daar ook terugkijken bij, terugkijken op een rijke historie. Mooi detail, opa was erbij toen de Sjaopswei voor het eerst geopend werd. Net zoals onze vader erbij was toen de Joekskapel vorm kreeg. Als eerste kind - Roel Peeters noemt het “Blaerebaby”- van dit gezelschap richtte ik een twintigtal jaren later de Bacchusklup op. En nu mag jij Prins zijn tijdens het jubileum van de Sjaopswei. Hoezo “det zit biej os in de femilie’’? Over dat schrijven van de column door mijn broer kan ik dan ook kort zijn: “Neet twiefele, doon!”

Groet Michel