Column week 04-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Eindelijk! Eindelijk mogen we weer aan de slag. De prins trekt er weer op uit, tot dit weekend moesten we het doen met een bescheiden borrel tijdens het versieren bij de prins thuis. De buren zullen het vast gemerkt hebben maar uiteindelijk hebben we maar vier keer bier bij hoeven halen.

Maar goed, traditioneel beginnen we met de “Leedjesaovendj”. Net te laat voor het LVK zullen we maar zeggen. Zonder flauwekul, mensen die ik vaker hoor over originele melodieën zouden eens een uurtje in een studio moeten doorbrengen. Met name de rekening valt dan nogal tegen, een paar honderd euro is niks. En dat is zonder originele muziek. Voor mensen die bovendien vaak ook al hun geld uitgeven bij verenigingen, het bouwen van een wagen of het maken van een act op de bonte avond. Nee met maar liefst acht deelnemende liedjes mogen we ons in de handen kloppen.

Aan de slag dus. Echter niet alleen op het carnavalsvlak. Ik ook met mijn grote mond. Als je ergens een mening over hebt moet je ook bereid zijn er iets aan te doen. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus. Op 20 maart mag u weer naar de stembus en ook mijn naam kunt dan op de kieslijst vinden. Tijd om samen met andere “lokalen” een vuist te maken. Democratie van de straat. Besluiten nemen van onderop, zoals het ooit in Athene bedoelt was zeg maar. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Groet Michel