Column week 03-2020.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven 1.JPG Michel Graef 1.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Ook ik sla de meeste tradities over met nieuw jaar. Een oliebol gaat er nog wel in- een goed koopman proeft immers zijn waar- maar het vuurwerk had ik op een haar na gemist. Daar was ik niet eens rouwig om geweest. De roep om het te verbieden neemt gestaag toe, de meeste mensen zouden er inmiddels vanaf willen. Ik zeg laten we dat testen. Een verbod is volgens mij een ideaal onderwerp voor een gemeentelijk referendum. Meer inspraak, een mooi voornemen.

Andere voornemens? De beruchte stapels boeken die me altijd opwachten in de vakanties wil ik dit jaar een keer voor zijn. Twee boeken per maand is mijn voorzichtige streven. Ik heb al een beetje gefoeteld door twee boeken waar ik na de kerst in ben begonnen mee te tellen. Een paar kilo mag er bovendien ook wel vanaf al valt dat niet mee met al die recepties. "Dry january" is in het Limburgse haast onmogelijk, de laatste nieuwjaarsreceptie is nog niet voorbij of we mogen alweer bij een carnavaleske hoogheid op bezoek. Daar komt er dit weekend weer een bij -of beter gezegd- een stel bij. Dan weten we wie we dit jaar in de onecht gaan verbinden. Het zorgt op moment van schrijven ongetwijfeld voor spanning bij een enkeling. Maar je weet; Neet twiefele, doon!

En dan is het alweer 11 jaar geleden dat ik zelf boer mocht zijn. Ondanks dat ik volgens mij de jongste ooit was kan ik het niet helpen me toch een beetje oud te voelen. Daarom ben ik ook niet begonnen met het mooiste wapenfeit van dit jaar. Want naast dankbaarheid en geluk blijft toch ook wel mijn nieuwe naam hangen. En eerlijk, ook ik moet nog een beetje wennen aan "ome Mich".

Groet Michel