Column week 02-2019.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Over een van mijn goede voornemens - het eerder aanleveren van de column- ben ik op het moment van schrijven nog optimistisch. Al kan dat in de laatste alinea alweer anders zijn. Maar dan had ik deze alinea ook weer aangepast. Enfin, ik dwaal af.

Je zal maar protestant zijn, dan heb je dus alleen in december feestdagen. In het zuiden hebben we het beter voor elkaar, in november beginnen we en met een beetje geluk gaan we door tot in maart. Het carnavalsgeweld maakt af en toe plaats voor kerst of nieuwjaar met zijn vele recepties. Voor de Bourgondiër absoluut geen straf, althans niet tot dat moment in januari waarop men zich realiseert dat er ook ook weer af en toe gewerkt zal moeten worden.

Politiek een interessant jaar, de Europese verkiezingen zullen niet meteen bij iedereen tot enthousiasme uitnodigen maar verschillende Britten zullen op dit moment verwensen dat ze “gewoon” naar de stembus konden gaan. Brexit is tot op dit moment - een week voor dat het eigenlijk plaats zou moeten vinden- nog een groot mysterie. Dichter bij huis mogen we net na de carnaval voor de provincie naar de stembus. Hopelijk gaat het dan om Limburg en de regenteske wijze waarop deze provincie momenteel bestuurd wordt. Opgelegde en mislukte herindelingen, subsidies als pressiemiddelen en windturbines in je achtertuin zonder enig overleg laat staan draagvlak. En dan heb ik een zekere N-weg nog niet genoemd (is ook beter voor mijn bloeddruk). We zullen het zien, of toch meemaken?

Stuurt de redactie me alsnog op te schieten, daar gaat mijn laatste goede voornemen.

Groet Michel