Column week 52-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Voor veel mensen zal de kerstvakantie nu beginnen. Naast veel te veel eten en slechte muziek de tijd van het obligaat naar jaarlijks terugkerende films staren. Voor mij ook tijd om de stapel nog te lezen boeken te laten slinken. Al voelt het nog niet zo lang geleden dat ik dat over de zomer zei. De tijd vliegt weer. Het scheelt een hoop als je weer vooruit kan kijken waar de afgelopen jaren vooral jaren van wachten waren.

Ook is dit altijd de tijd van het terug kijken. En dat vastleggen in rigide lijstjes die altijd te kort doen  aan de realiteit als het even kan. Vaak ook weinig inhoudelijk helaas, zo wordt de grootste schreeuwer standaard politicus van het jaar. Op de top 2000 mag je tenminste nog stemmen. Wellicht een ideetje voor volgend jaar, een overzicht van de favoriete alineas  uit de column.

Het is ook de tijd van goede voornemens. Allereerst kan ik de redactie melden dat ik ga proberen de column eerder af te hebben. Zal ongetwijfeld goed ontvangen worden. In de toekomst neem ik me ook voor minder uit te gaan stellen. Wat dat betreft is de spreuk van mijn broer een goede leidraad: "neet twiefele, doon !" Voor de rest zijn goede voornemens natuurlijk een beetje onzin, waarom wachten tot het volgende jaar? De helden van vorige week kunnen daarbij als inspiratie dienen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Een tip voor degene die nog goede voornemens nodig hebben. En bedenk voordat je het op social media pleurt; voor critici is nog nooit een standbeeld gebouwd.

Ik wens jullie allen een fijne kerst en een prachtig (en vooral gezond) nieuwjaar!

Gr Michel