Verhalen

Op deze pagina zal ik met onregelmatige regelmaat een nieuw verhaal plaatsen. Denk aan verhalen van vroeger over heksen, aerdmenkes, witte wieven, de duivel enz. Verhalen hier uit Horn of de omliggende dorpen. Of gewoon een ander verhaal wat ik, of u, wilt delen.
Natuurlijk is een bijdrage van u dan ook welkom. Stuur het naar mij, maar denkt u wel aan het auteursrecht. Dus als het uit een boek komt: graag duidelijk vermelden.

Prinsjesdag!

Vandaag was het weer zover! ​ De dag van het jaar waar we met zijn allen één van de grootste producties van ons land mogen aanschouwen. Lang hebben de trailers de bioscopen beheerst….”Binnenkort bij u in de theaters…Prinsjesdag!” Het is in Artikel 65 van de Grondwet bepaald dat op de derde dinsdag van september door of namens de Koning in een verenigde vergadering van de Staten-Generaal een uiteenzetting van het door de regering te voeren beleid wordt gegeven. Beleid?? Booaahhh!

We worden met zijn allen in het spreekwoordelijk O-tje genomen. Onlangs vernam ik dat, wanneer prinses Amalia in 2021 18 jaar oud wordt, de Prinses van Oranje door het leven gaat  met een jaarsalaris van 1.495.000 euro. Dat staat in de begroting van de Koning, onderdeel van de Miljoenennota. Daarvan is 263.000 euro inkomen, 1.232.000 euro is bedoeld voor de ‘personele en materiële uitgaven’ van wat officieel heet ‘de vermoedelijke opvolger van de Koning’.  Dit is toch f&%$ing unbelievable.

Toen ik haar leeftijd had werkte in bij Frenske, Frans en Els Douven, de plaatselijke bakker. Ik begon er elke vrijdag om 19 uur te werken, nadat ik net terug was van mijn studieweek in Tilburg. Ik heb dáár geleerd wat sterke koffie zetten….écht betekent. Het filterzakje tot de nok toe gevuld met de sterkst mogelijk, gemalen koffie. Je had bijna een koevoet nodig om te kunnen roeren in de mok die je werd aangereikt. Nee, laat duidelijk zijn, niet tijdens de pauze, want die luxe bestaat in de bakkerij niet. Nee, gewoon terwijl je hard aan het ‘pezen’ was om alles bijtijds af te hebben. Deze nachten, die soms onafgebroken 15 tot 20 uur achter elkaar duurden, hebben mij gevormd. Mij gevormd om te weten dat je eelt op je handen moet krijgen, om iets te verdienen in het leven! Daarnaast heb ik een onmeetbaar respect gekregen Frans en zijn vrouw. Je bent goed in je ambacht en tegelijkertijd is dat je offer. Het beheerst een volledig gezinsleven!

Dit staat in schril contrast met wat je nu op het nieuws ziet. Begrijp me goed, er zal ongetwijfeld een anoniem bestaan zijn afgenomen van Amalia, wat ergens ook een compensatie verdient. Tot een bepaalde hoogte ben ik het daar ook roerend mee eens. Maar 1,5 mln per jaar! Belachelijk. Oh ja, ook de belastingen liggen voor de Oranjes net iets anders. Ik vraag me stiekem ook af of Wim-Lex een kind gebonden budget krijgt voor zijn kroost. Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat Beatrix ook nog steeds gaat lunchen van de Wajong uitkering die haar zoon vroeger ontving…. Dan komt er nog eens bovenop…Prinsjesdag! Slapstickday zou ik het willen noemen. Er worden miljoenen geïnvesteerd in deze dag, terwijl aan de andere kant van de wereld én ons koninkrijk mensen letterlijk liggen te creperen. Wanneer de neef van de broer van de buurman van de butler van Maxima wordt uitgenodigd in Den Haag dan wordt verdomme de gehele A4 afgezet. Wat denk je wat dat de economie kost?! Geef dat geld aan onze medebewoners op Sint Maarten! Daar bovenop worden honderd duizenden euro’s geïnvesteerd in beveiliging. Er worden vandaag overal roadblocks geplaatst en er lopen voor tonnen aan euro’s marechaussees rond in Den Haag. Als ik dat hoor dan probeer ik me te verplaatsen in die sukkels van de IS. Ik denk, ook al hebben zij een ultiem doel om de Westerse maatschappij te vernietigen, dat zelfs voor deze verstandelijk gehandicapten dit een brug te ver is.
Stel je voor: er zitten drie zelfmoordterroristen in het Walhalla met de 70 maagden en de eerste begint te ‘poggen’ met zijn ultieme daad! “Ik ben het, diegene die de Twin Towers heeft vernietigd en daarmee de VS voorgoed heb gepijnigd”. En dat de tweede dan zegt : “Vet! Ik ben het brein achter de Franse teloorgang, met Parijs, Bataclan en Nice als hoogtepunten”. En dat die twee gasten vrijwel tegelijkertijd vragen aan de derde: “Wat brengt  jou hier?”…………………………………………

”Uuuuuuhhhh, ik heb op Prinsjesdag in Nederland even huisgehouden :)” Hahaha!

Kom op zeg, dat is pure zelfoverschatting van ons electoraat. Ik denk dat de mensen zoals Poetin, de top van de IS, Trump, Erdogan, maar ook Bondskanselier Merkel stiekem elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel hebben om te vieren dat Nederland hét kneusje van de klas is. Denk er maar eens over na. Het is toch eigenlijk treurig dat ónze Minister President vernoemd is naar de voormalige munteenheid van de grootste vijand ooit! Vandaag is voor mij het toppunt van deze pure misplaatste arrogantie. Net als de Nederlandse keuken, wordt vandaag een bord opgewarmd in de magnetron, waarna alles door elkaar wordt geprakt en wij als kuddebeesten schuiven die onzin naar binnen en zien het onderscheid  niet meer. We gaan in koopkracht vooruit, maar tegelijkertijd gaan de minder bedeelden erop achteruit en is het eigen risico van de zorgverzekering op het hoogste punt ooit. We hebben geld over, maar tegelijkertijd ook een begrotingstekort. Het is in mijn ogen pure fictie en ik weet dat uit directe bronnen dat het ook gewoon een spel is. De beleidsmakers staan niet aan de vuurlinie, die zitten verscholen in de achtervelden. Er zijn zoveel stakeholders waarvan wij, de gewone burgers, geen enkele notie van hebben. Ik weet het, ik ben net Boudewijn de Groot vandaag, maar ik moest het even kwijt. Ik zal je zeggen dat ik soms zou willen dat andere mensen een keer mijn ogen voor een dag mogen dragen, dat maakt het leven voor mij een stuk aangenamer!

Donderdag zie ik mijn lieve meisjes weer, dat is voor mij mijn Prinsesjesdag! Daar kan geen miljoenennota tegenop!!

Welterusten!
 
Sietse.