Column week 46-2017.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Sjoone Vastelaovendj!

 

Dag Arno,

Het is zover, de 11de van de 11de. Regelmatige lezers weten dat ik er naar uitkijk. De week van de 11de begint bij mij traditioneel met het bij elkaar zoeken van de benodigde spullen. Chaotisch als ik ben, heeft dat wat tijd nodig. Zeker als je regelmatig verhuist is het nog wel eens zoeken. Dit jaar vrees ik trouwens enkele zaken definitief kwijt te zijn, wordt vervolgd.

De zoektocht zette me aan het denken, zijn de mensen er wel klaar voor? Met het warme oktoberweer ontbreekt bij mij het gevoel dat het al november is namelijk compleet. Een kijkje op de Dorpstraat stemt in eerste instantie droevig, zowel Oad Haor als Tarek hebben de deuren dicht. Zouden ze het dan niet weten? Sint Maarten wist het wel, die heeft zich de dag ervoor al uit de voeten gemaakt. Ook bij Aan de Kirk lijken ze niet op de hoogte, "keuken gesloten" lees ik op het bordje. Als ik echter fatsoenlijk kijk zie ik een poster, de jongens van de Wei hebben gelukkig opgelet. Een pak van mijn hart, nu nog tot 11 tellen.

Zou de rest van Limburg ook op de hoogte zijn? Laat ik de tv aanslingeren. Op de NOS is al iemand als zwarte piet verkleed. Zo te zien is hij er nog niet helemaal klaar voor, zijn gezicht is slechts half afgeschminkt. Een paar zenders verder zie ik eindelijk een bekend gezicht; Big Benny. " Ich sjtamp dich onger die klote!"; Hmm vast een uit het nieuwe repertoire die ik nog niet ken. Eenmaal aangekomen bij L1 zie ik dat het alweer groot feest is bij de Sjengen. Gelukkig, Limburg is op de hoogte. Laat die prins nu maar komen.

Groet Michel