Column week 22-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Druk, druk, druk. De komende weken hoef je je niet te vervelen in het dorp. Op de dag dat deze column verschijnt kun je gaan luisteren naar de harmonie of naar de laatste competitiewedstrijd van ons eerste elftal gaan kijken. Op naar de nacompetitie en wie weet -voor het eerst in haar bestaan heb ik me laten vertellen- KSV naar de derde klasse.

Ook de komende weken hoeven we ons niet te vervelen. Het zal niemand ontgaan zijn, volgende week is het de week van de graafschapsfeesten. Wat een heerlijkheid!* Een herdenking van de onthoofding van de Graaf van Horne. Is het alweer 450 jaar geleden? De tijd vliegt als je onder het juk van de Spanjaarden vandaan bent. Zoals je weet ben ik een groot fan van de Graaf van Horne, en dan bedoel ik niet alleen van het aspergemenu. Helaas verliet de laatste ons zonder kinderen achter te laten dus moeten we het doen met een Koning. Deze is tegelijkertijd Graef, valt dat weer mee. 

Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan het jubileumfeest van de scouting. Dat weet ik dan weer uit de eerste hand. Er is dus genoeg aan de hand de komende weken en dan ben ik vast ook nog iets vergeten. Maar goed dat we klaar zijn met formeren, tijd voor andere dingen. Als we tenminste nog van het terras afkomen. Over het terras gesproken, is het gebruikelijk dat de meiboom naar onder wordt gehaald voor dat Mei is afgelopen? Ik vraag dat voor een vriend.

Groet Michel

*Prijsvraagje; aan welke misvatting refereer ik hier? Win eeuwige roem en zend uw antwoord naar de redactie.