Column week 20-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Deze week komt de column weer eens van buiten Horn. Nog net in onze provincie, nabij de Mokerheijde hebben we met de scouting onze tenten hier opgezet. En dat is niet zomaar. Van de zomer zullen we hier namelijk met zo veel mogelijk leden een week verblijven om te vieren dat we maar liefst 50 jaar bestaan. Dat is echter niet het enige, ook voor het dorp zal er een groot feest zijn. Zo zijn op 8 juni de kinderen welkom en een dag later de volwassenen om ons jubileum mee te komen vieren. Hapje, drankje en entertainment ontbreken natuurlijk niet.

De snelle rekenaar weet dan dat onze vereniging in 1968 is opgericht. Onze naam geeft meteen weg wat misschien wel de grootste gebeurtenis in dit jaar was; De moord op Robert Kennedy. Op dat moment gedoodverfd presidentskandidaat en voormalig minister in de regering van zijn nog iets bekendere broer, John F. Kennedy. 

Als er in de VS zoiets als adel zou bestaan, mag je de Kennedy's daartoe rekenen. Een echte politieke familie. Decennialang betrokken bij overheid en politiek als diplomaten, directeuren, president en ministers. Zelfs nu nog kun je een Kennedy vinden in de Senaat. Ze zijn natuurlijk niet de enige politieke familie. Denk aan Bill en Hillary of -dichter bij huis-Dre en Ben Peters aan de overkant van de Maas. Ook in de familie Graef zijn er meerdere voorbeelden van mensen die de publieke zaak gediend hebben. Al was dat bij sommigen met tegenzin als ik de verhalen mag geloven. En wie weet, misschien besluit mijn broer ook ooit nog eens op een lijst te gaan staan. Als huidig koning bij de schutterij (die ook nog prijzen binnenhaalt) is de stap natuurlijk nog maar klein. 

Vraagje tussendoor; ben ik automatisch opvolger zolang mijn broer kinderloos blijft?

Groet Michel