Column week 20-2017.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Het weekend staat in het teken van "De Hoop". Dan bedoel ik niet de hoop dat ik ooit nog een keer naar huis mag hoewel die meer dan ooit aanwezig is. Ben namelijk nog steeds onder de hoede van de broeders en zusters van het Laurentius. Het is niet alleen kommer en kwel, zo heb ik al twee weken niet zelf hoeven koken en mocht ik hier zijn voor de dag van de verpleging. Die pak je dan toch even lekker mee.

Tussen hoop en vrees dus. Niet voor "de Hoop", die maar liefst 200 jaar oud wordt. Nog steeds verbaas ik me dat veel van onze dorpsgenoten niet weten hoe uniek een van onze molens is. Met zijn zestien kanten is het de enige in Europa. Maar na afgelopen week met zijn lezing en boekpresentatie hoef ik jou dat natuurlijk niet meer uit te leggen.

Tweehonderd jaar oude molens vind ik prachtig. De nieuwe variant die we optuigen om ons groene geweten te sussen ook, maar dan wel op de goede locatie. Ik heb immers geen klap van de molen gehad. Het heeft mij het imago van een moderne Don Quichot opgeleverd (waar ik schrijf imago lees: dat zei ooit iemand aan de bar bij de Graaf van Horne). De strijd van Don Quichot was geen gelukkige. Ik ben er echter van overtuigd dat wanneer het papierwerk door de molen is het voor mij en Horn goed afloopt. Hoop doet immers leven.

Verder kan ik alleen maar de betrokkenen feliciteren en hopen dat de molenfeesten slagen. Ook het ontbijt onder de wieken van de molen moet ik helaas missen. Nu het mei is volgen de feestjes en evenementen elkaar in rap tempo op, een kwestie van inhalen dus. Daarover later meer, wil immers niet alles op een hoop gooien.

Groet Michel