Column week 14-2017.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Nog niet zo lang geleden probeerde een gespreksleider tijdens een debat mij in de val te lokken. Nadat ik betoogd had dat wanneer je verenigingen een warm hart toedraagt, je zorgt dat ze zo veel mogelijk zelfstandig verder kunnen, sloeg hij toe. "Dus de vereniging waar u bij zit haalt op allerlei manieren zelf geld op?". Had hij even pech dat ik voorzitter van de scouting ben, naast o.a. klussen en oud papier ophalen was het dit weekend traditiegetrouw tijd voor heitje voor een karweitje.

Heitje voor een karweitje, burgerparticipatie avant la lettre. Zelfs onze jongste leden krijgen op deze wijze een waardevolle les mee. Als je iets wil (op zomerkamp bijvoorbeeld) zul je er wat voor moeten doen. De waarde van zelf je broek ophouden wordt er elk jaar rond Pasen ingeprent. Een van die niet traditionele paastradities die ons dorp rijk is. Nee, voor mij geen paaseieren rapen dit weekend. Laat staan dat ik op Goede Vrijdag aan kruisverering dan wel kruisontbloting (vul hier zelf uw schunnige grap in, ik hou me voor deze keer in) doe.

Wat dan wel? Misschien wat eten, vooral het lange weekend vieren en - natuurlijk zeggen we dan- op Tweede Paasdag naar de hei voor het koningsschieten. Altijd gezellig maar dat hoef ik jou als beschermheer niet uit te leggen. En geloof me, linksom of rechtsom gaat iedereen met de vogel af naar huis. Gelukkig krijgt er maar eentje de schuttersboom in de tuin.

Groet Michel