Column week 04-2018.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Storm in het dorp. En niet zo'n beetje. De foto's liegen er niet om. Omgewaaide bomen, losse dakpannen en - "last but not least"- geknakte bezems. De mannen van de Sjaopswei waren vandaag al weer druk aan de gang om de vele kapotte of weggewaaide bezems te vervangen. En dat alles zonder een naheffing voor het meerwerk. Waar zie je dat tegenwoordig nog?

Storm zal het ongetwijfeld ook lopen op de receptie van de Bacchus. Over het wel of niet gezellig worden maken ze zich niet zo druk op het moment van schrijven, dat komt vast goed. Er wordt zelfs nog getwijfeld of extra ruimte in de vorm van een tent nodig is. Op het moment dat u dit leest zullen we het weten. Overigens zal het de laatste receptie zijn die ondergetekende voorzit. Zelfs als ik uiteindelijk besluit er nog een jaar aan te plakken (u ziet, de twijfel is toegeslagen), zal dat vooral op de achtergrond zijn. Gelukkig staat een nieuwe generatie in de startblokken. Dat zult u de komende weekenden ongetwijfeld nog een keer ook zelf gaan zien.

Op het politiek vlak is het vooral nog stilte voor de storm. De lijsten en programma's worden langzaam publiekelijk gemaakt maar de echte campagne zal ongetwijfeld pas na de carnaval losbarsten. Op het moment is het vooral strategiebesprekingen, bedenken van campagne activiteiten, foto's maken en (belangrijk in mijn geval) foto's bewerken en aanpassen. Ik ben mijn eigen kop al behoorlijk moe. Ik kan dan- wetende wat er aankomt de komende maanden- ook alleen maar medelijden met u hebben. Uiteindelijk zal er niets ander opzitten dan het hokje in de linker bovenhoek rood te maken. Alvast bedankt, 

Groet Michel