Column week 02-2017.

Politiek-kenners Arno Walraven en Michel Graef zullen hier bij toerbeurt, elke zondag, een column in de vorm van een briefwisseling schrijven met betrekking tot ‘van alles’ wat zich in Horn afspeelt. Ik laat de artistieke vrijheid geheel aan hen over en heb zelf geen invloed op hetgeen zij schrijven. Ik wens u veel plezier met het lezen van hun gedachtewisseling!

  Arno Walraven.jpg Dhr Michel Graef.jpg  
  Arno Walraven Michel Graef  

Dag Arno,

Naast een gelukkig nieuwjaar moet ik je vooral beterschap wensen. Het is wat met ons, al mag ik niet klagen. Langzaamaan krijg ik steeds meer energie en kan ik het normale leven weer hervatten. Ik hoop dat jouw herstel net zo voortvarend mag zijn. Wat is dat normale leven dan? In eerste instantie is het natuurlijk de tijd van de nieuwjaarsrecepties, vandaag was de laatste dag dat we elkaar de beste wensen, een gelukkig nieuwjaar of in het dialect "ne gooie roetsj" mogen wensen. Voor sommige zal het geen soepele "roetsj" geweest zijn maar had het - ongetwijfeld door de drank- meer iets van "oetlitsen" weg. Al komt de kater pas het volgend jaar, dat scheelt.

Gezegend als we zijn wonen we in Limburg en mogen we naast de nieuwjaarsrecepties al langzaam aan de "vastelaovendj" beginnen. Alhoewel, langzaam? Door het korte seizoen gaan we er weer in sneltreinvaart doorheen. Voor buitenstaanders zal het klagen van de verenigingsmensen vreemd aandoen, dat gezeur over een kort seizoen. In de praktijk betekent dit echter dat we in dit weekend bijvoorbeeld 7 activiteiten hebben en dat we naast Horn ook Wessem, Swalmen en Roermond van dichtbij zien. Een logistieke opdracht voor de voorzitter zult u begrijpen.

Uiteindelijk mogen we natuurlijk blij zijn dat we maar liefst op 7 locaties feest mogen vieren. Wat dat betreft is niks zo goed voor het kunnen relativeren als een paar weken ziekenhuis. Als ik niet beter wist zou ik het iedereen aanraden. Blijf er gerust weg het komende jaar, ik ben genoeg gegaan voor jullie allen. Geniet vooral van de "Vastelaovendj", voor je het weet laat de prins alweer een traantje en is het allemaal voorbij.

Groet Michel